Akcije NVO Izvor života: Kupili i renovirali kuće, obezbijedili novac za liječenje devet osoba

Za 8. mart realizovali su akciju "Pokloni cvijet", a tokom vjerskih praznika, Božić i Ramazan, ispoštovali su korisnike Narodne kuhinje i pripremili im posnu hranu, odnosno organizovali iftar

2087 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Izvor života
Foto: NVO Izvor života

Jedna kupljena i dvije renovirane kuće, obezbijeđen novac za liječenje devet osoba, samo su dio akcija koje je nevladina organizacija (NVO) "Izvor života" realizovala tokom prva tri mjeseca ove godine.

"Zahvaljujući donatorima kupili smo kuću jednoj porodici u Baru za koju, nadamo se, kreće ljepši život. Renovorali smo i dvije kuće u Nikšiću, prikupili pomoć za liječenje šestoro mališana i tri odrasle osobe, a u skladu sa mogućnostima pružili smo pomoć stradalima od zemljotresa u Turskoj", kazala je Konstantina Vojinović, direktorica NVO "Izvor života".

Paketi
foto: NVO Izvor života

Podsjetila je da su godinu počeli podjelom 57 novogodišnjih paketića, kao i da su tokom akcije "Voz solidarnosti", koju organizuju već nekoliko godina, obišli 35 porodica iz Nikšića, Podgorice i Bara i uručili im pakete osnovnih životnih namirnica.

Za 8. mart realizovali su akciju "Pokloni cvijet", a tokom vjerskih praznika, Božić i Ramazan, ispoštovali su korisnike Narodne kuhinje i pripremili im posnu hranu, odnosno organizovali iftar.

Cvijeće
foto: NVO Izvor života

"Počeli smo akciju izleta za 450 mališana iz socijalno ugroženih porodica iz Nikšića, Podgorice, Bara i Budve. Akciju je podržalo oko 20 kompanija koje su obezbjedile slatkiše i sokove za mališane, a Opština Žabljak besplatan ulazak u Nacionalni park 'Durmitor' i besplatan boravak na skijalištu. Biće ovo zanimljivo druženje", rekla je Vojinović.

Kako je istakla, akcije ne bi mogli realizovati da nijesu dobili podršku brojnih preduzeća i ljudi dobre volje i "ako se po jutru dan poznaje, biće ovo godina dobrih djela".

"Srce nam je puno što smo uspjeli da naša pomoć u prva tri mjeseca ove godine bude oko 80 hiljada eura. Djelimo dobro i dobru se nadajmo, volimo i praštajmo jer samo tako bićemo veliki", poručila je direktorica NVO "Izvor života".

Bonus video: