Rmandić: Besmislen i zlonamjeran napad Đukanović, predlažem joj da javnosti učinimo dostupnim diplome i CV

Rmandić je kazao da Nezavisni sindikat policije Crne Gore čvrsto podržava, podstiče i afirmiše ne samo rodnu već i svaku drugu ravnopravnost

5831 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Nezavisni sindikat policije
Foto: Nezavisni sindikat policije

Kada sam 2018 godine sa nekoliko kolega postavio pitanje gdje nestaje novac koji policijski službenici uplaćuju u sindikalnu kasu umjesto odgovora proglašeni smo državnim neprijateljima i zajedno sa našim porodicama doživjeli smo mnogo neprijatnosti, saopštio je danas Igor Rmandić, predsjednik Nezavisnog sindijaka policije.

"Danas, pet godina kasnije, kada postavljamo pitanje kompetencija, znanja i zakonitosti u radu umjesto odgovora dobijamo optužbu da ta pitanja postavljamo iz mizoginih razloga. Jadno, tužno a istovremeno vrlo opasno. Jadno i tužno jer se u nedostatku argumenata neznanje, nesposobnost i nekompetentnost pokušavaju sakriti iza polne pripadnosti. Opasno zato što se na vrlo podmukao, perfidan i krajnje zlonamjeran način jednoj organizaciji pokušava prilijepiti etiketa mizoginije i na taj način urušiti njen kredibilitet u javnosti", istakao je Rmandić u saopštenju.

On je reagovao na saopštenje predsjednice Etičkog odbora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kristine Đukanović koja je između ostalog Rmandića optužila za mizogini napad.

Rmandić je kazao da Nezavisni sindikat policije Crne Gore čvrsto podržava, podstiče i afirmiše ne samo rodnu već i svaku drugu ravnopravnost.

"Najbolji dokaz za to je veliki broj naših koleginica koje su članice sindikata u kome imaju najveći stepen poštovanja, uvažavanja i pažnje. Ovakav besmislen i zlonamjeran napad na nas je samo još jedan "pucanj u prazno" onih koji pokušavaju da odbrane neodbranjivo", kazao je Rmandić.

On je poručio da bi prateći logiku Đukanović, mogli da se pozovu na mizandriju, ali to neće učiniti, jer kako je dodao, plediraju da budu ozbiljna radnička organizacija koja se neće baviti konstrukcijama i podmetanjima već će svoj rad zasnivati isključivo na Ustavu i zakonima države Crne Gore kao i na istini i čvrstim argumentima.

"To što je neko muško ili žensko, što se osjeća ovako ili onako, što se moli ili ne moli Bogu, što pripada ovom ili onom narodu ne smije nikome biti štit i pokrivač za neznanje, nekompetentnost i greške koje čini u radu. Jedini mjerljiv i priznat kriterijum mora biti kvalitet obavljenog posla a to ko smo, odakle smo i kako se osjećamo ne može i ne smije imati nikakvu ulogu u ocjeni bilo čijeg rada", kazao je Rmandić.

On je pozvao Đukanović da zajedno sa njim javnosti učine dostupnim sve diplome koje imaju kao i CV.

"Da bi smo građanima pomogli da na ispravan način zaključe o čemu se ovdje zapravo radi, da bi smo otklonili sve sumnje koje se tiču kompetentnosti, znanja i sposobnosti kada su poslovi bezbjednosti u pitanju, predlažem gospođi Đukanović, šefici kabineta ministra unutrašnjih poslova i predsjednici Etičkog odbora MUP-a, da ona i ja javnosti učinimo dostupne sve naše diplome koje imamo kao i CV. Kao neko ko ima najniže zvanje u policijskoj hijerarhiji ja sam spreman da to uradim koliko danas. Da li je gospođa Đukanović kao neko ko pokriva vrlo visoke pozicije u Ministarstvu unutrašnjih poslova spremna da uradi isto?", zaključio je Rmandić.

Bonus video: