Humanitarna predstava studenata FDU: Za Tursku i Siriju skoro 5.500 eura

Novac za Tursku i Siriju, kako se navodi, prikupljen je od 200 prodatih karata, uz doprinos sindikata Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta UCG i predstavnika akademske zajednice

3978 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz predstave, Foto: UCG
Detalj iz predstave, Foto: UCG

Univerzitet Crne Gore (UCG) saopštio je da je zahvaljujući humanitarnoj predstavi "Staklena menažerija" prikupljeno 5.489,30 eura, koja će biti usmjerena na područja pogođenim zemljotresima u Turskoj i u Siriji.

"Predstava je do posljednjeg mjesta ispunila salu Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra i ostvarila očekivanja da akademska zajednica može da bude pokretač i uzor udruženog društveno odgovornog djelovanja u društvu. Prikupljeni prilog predstave u izvođenju studenata Fakulteta dramskih umjetnosti (FDU), uz podršku Crvenog krsta, biće usmjeren ka Turskoj i u Siriji", navode iz UCG.

Novac za Tursku i Siriju, kako se navodi, prikupljen je od 200 prodatih karata, uz doprinos sindikata Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta UCG i predstavnika akademske zajednice.

studentska predstava Staklena menažerija, Staklena menažerija
foto: UCG

Među prisutnim gledaocima, kako kažu iz UCG, bili su rektor UCG Vladimir Božović, prorektorica Sanja Peković, ministarka nauke Biljana Šćepanović, turski ataše Ezgi Gul Tezcan, Mirzet Muezinglu iz Turske agencije za kooperaciju i saradnju i drugi diplomatski predstavnici.

Dekan Fakulteta dramskih umjetnosti Edin Jašarović iskazao je izraze najdubljeg poštovanja i saosjećanja sa svim porodicama koje su izgubile svoje voljene u razornom zemljotresu.

"Večeras, sa mišlju o stradalim stojimo čvrsto uvjereni da kroz ovaj iskaz dobre namjere i humanosti želimo sa našeg Univerziteta da pošaljemo svijetu poruku da stojimo uz narod i naše prijatelje u Siriji i Turskoj uz uvjerenje da će ovaj humanitarni događaj biti samo najava sličnih humanitarnih akcija", rekao je Jašarović.

studentska predstava Staklena menažerija, Staklena menažerija
foto: UCG

Izrazio zadovoljstvo što su studenti FDU-a svojom igrom dali doprinos da prijateljski narodi u Turskoj i Siriji uspiju da prebrode ova teška vremena.

"On je izrazio zahvalnost predstavnicima Univerziteta CG i Studentskog parlamenta UCG, u čijoj koordinisanoj saradnji je i organizovana humanitarna predstava. Zahvalio se i vanrednoj profesorici FDU-a Dubravki Drakić i saradnici Jeleni Đukić, te studentima treće godine Glume Milici Pejović, Milošu Kašćelanu, Jovani Brnović i Matiji Memedoviću, koji su igrali u predstavi. Organizaciju humanitarne predstave podržali su i Crveni krst Crne Gore i Univerzitetski sportsko-kuturni centar", piše u saopštenju.

studentska predstava Staklena menažerija, Staklena menažerija
foto: UCG

U razornom zemljotresu koji je početkom februara pogodio Tursku i Siriju stradalo je više od 50.000 ljudi.

Bonus video: