Raspisan oglas za upis na vojne akademije u inostranstvu

"Na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Italiji moći će da se upiše jedan kadet iz Crne Gore. Prve tri godine studija su u Modeni, a dvije posljednje u Torinu", kaže se u saopštenju

3362 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ministarstvo odbrane
Ilustracija, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane raspisalo je javne oglase za upis na vojne akademije u Sjevernoj Makedoniji, Italiji i Austriji, za studijsku 2023/2024. godinu.

Iz tog resora je saopšteno da će na vojnoj akademiji "General Mihailo Apostolski" u Skoplju biti upisana tri kadeta iz Crne Gore, a da se smjerovi biraju nakon druge godine studija.

"Na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Italiji moći će da se upiše jedan kadet iz Crne Gore. Prve tri godine studija su u Modeni, a dvije posljednje u Torinu", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, za studiranje na Terezijanskoj akademiji, nadomak Beča, traže se dva kadeta i to jedan za smjer Pješadija, a drugi za smjer Logistika.

Iz Ministarstva su naglasili da kandidati moraju biti crnogorski državljani, bez državljanstva druge države, najmanje vrlodobri đaci svršene četvorodišnje srednje škole ili učenici završnog razreda.

Ne mogu biti mlađi od 18 godina, niti stariji od 21 godinu na dan 31. decembra ove godine”, rekli su iz Ministarstva.

Oglasi traju do 19. aprila.

Bonus video: