Nastavlja se rad gerontodomaćica u Bijelom Polju: Biće zaposleno osam domaćica i jedna medicinska sestra

"Kroz tri projekta u Bijelom Polju angažovano je 27 gerontodomaćica i dvije medicinske sestre koje obilaze više od 200 korisnika", kazao je Smolović

1981 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Jadranka Ćetković
Sa sastanka, Foto: Jadranka Ćetković

Opština Bijelo Polje je saopštila da će rad gerontodomaćica u toj opštini biti nastavljen i ove godine.

Gerontodomaćice je primio predsjednik Opštine Petar Smolović, koji je istakao da Opština godinama podržava projekat obezbjeđivanjem sredstava iz budžeta.

Smolović je potpisao i novi ugovor sa OO Crvenog krsta za nastavak projekta gerontodomaćica.

"Vrijednost projekta iznosi 50 hiljada eura i biće zaposleno osam geronto domaćica i jedna medicinska sestra. Kroz tri projekta u Bijelom Polju angažovano je 27 gerontodomaćica i dvije medicinske sestre koje obilaze više od 200 korisnika", kazao je Smolović.

Koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković zahvalio se lokalnoj samoupravi i predsjedniku Smoloviću u ime korisnika na veoma značajnom projektu, koji će u mnogome olakšati uslove života sugrađanima starije dobi.

"Lokalna samouprava i opštinski Crveni krst će i u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti starijim sugrađanima, ne samo kroz ovaj program već i kroz niz drugih koje sprovodimo", naveo je Živković.

Gerontodomaćice korisnicima programa pružaju usluge: nabavke hrane, pomoći u pripremi obroka, pomoći pri kretanju, pomoći pri održavanju lične higijene i higijene prostora, pomoći pri plaćanju računa, posredovanje u obezbjeđivanju različitih vrsta usluga za održavanje stana stana i uređaja za domaćinstvo, nabavku ljekova i odvođenje na preglede.

Bonus video: