NLB banka: Nemamo vlasništvo već hipoteku na jednoj parceli u Gornjem Štoju

"NLB Banka predano radi na cilju da u sve svoje aktivnosti integriše principe Ujedinjenih nacija za odgovorno bankarstvo. Oni definišu i ulogu i odgovornost banke u oblikovanju održive budućnosti i pomažu nam u usklađivanju naših ciljeva sa ciljevima održivog razvoja UN i Pariskim sporazumom o klimatskim promjenama"

16997 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NLB Banka
Foto: NLB Banka

NLB banka je saopštila da je Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) današnjim saopštenjem doveo tu banku u negativan kontekst čime im se nanosi direktna šteta.

CZIP je danas saopštio da je velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju u Ulcinju ugrožena nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije. Naveli su da je najugroženija, prije svega, jedina kolonija čaplje kašikare na teritoriji Crne Gore.

"Naime, na bazi objavljenog prikaza i bez navedenog broja parcele kako bi se nedvosmisleno utvrdilo njeno vlasništvo, naglašavamo da NLB banka na navedenom lokalitetu nema vlasništvo već hipoteku na jednoj parceli, što se može vidjeti u listu neporektnosti iz priloga, pa dovođenje u negativan kontekst smatramo u potpunosti neadekvatnim", navodi se u reagovanju banke.

Dodaju da je važan dio misije i strategije banke i stvaranje boljeg života i bolje budućnosti za cijeli region u kojem posluje NLB grupa, a zaštita životne sredine je jedan od stubova našeg poslovanja.

"NLB banka predano radi na cilju da u sve svoje aktivnosti integriše principe Ujedinjenih nacija za odgovorno bankarstvo. Oni definišu i ulogu i odgovornost banke u oblikovanju održive budućnosti i pomažu nam u usklađivanju naših ciljeva sa ciljevima održivog razvoja UN i Pariskim sporazumom o klimatskim promjenama. 'Zelena' agenda je visoko na listi prioriteta Banke i svakodnevno uvodi prakse koje imaju za cilj permanentnu edukaciju zaposlenih i klijenata u cilju zaštite našeg zajedničkog doma, naše planete. Znajući naše napore u primjeni održivih praksi na svim poljima svog djelovanja i strogo poštujući evropske prakse iz ove oblasti, molimo da svako buduće potencijalno dovođenje NLB banke u negativan kontekst prema prirodi, prethodno provjerite", navodi se u reagovanju.

Bonus video: