Mještani sela u Zeti sedam mjeseci čekaju na postavljanje ležećeg policajca

Mještani Šušunje molbu da se “zbog divlje vožnje” u tri ulice u selu postave ležeći policajci Gradskoj opštini (GO) Golubovci uputili su početkom maja prošle godine.

6181 pregleda 8 komentar(a)
Jedna od ulica gdje su mještani tražili da se postavi usporivač brzine, Foto: Čitalac Vijesti
Jedna od ulica gdje su mještani tražili da se postavi usporivač brzine, Foto: Čitalac Vijesti

Iako je u avgustu prošle godine Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada donio rješenje da se u mjestu Šušunja u Zeti, postavi ležeći policajac, to se nije desilo do danas. Iz Opštine Zeta “Vijestima” su kazali da konačno rješavanje tog zahtjeva nije njihova nadležnost.

”Kao što smo Vam već ranije dostavljali odgovor na pitanje koje se odnosi na zahtjev stanovnika naselja Šušunja za postavljanje usporivača brzine, u kojem smo naglasili da je isti proslijeđen na dalje razmatranje nadležnoj službi, obavještavamo Vas da konačno rješenje ovog zahtjeva nije u našoj nadležnosti”, piše u odgovoru koji su dostavili “Vijestima”. Uz taj odgovor, redakciji su uputili i odgovor Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada, od 4. avgusta 2022.

U dokumentu se navodi da je podgoričkom preduzeću “Putevi” toga dana izdato rješenje za ugradnju platforme visine pet centimetara, sa pratećom vertikalnom singalizacijom. Navedeno je i da troškovi izvođenja radova padaju na teret GO Golubovci.

Iz “Puteva” su potvrdili da su dobili rješenje Sekretarijata za saobraćaj.

”Ugradnja asfaltnih platformi je predviđena planom rada ovog preduzeća i u skladu sa dinamikom radova realizacija istog se očekuje u narednom periodu sa nešto toplijim danima (imajući u vidu da pomenuti radovi zahtijevaju posebne vremenske uslove)”, piše u odgovoru “Vijestima”.

Mještani Šušunje molbu da se “zbog divlje vožnje” u tri ulice u selu postave ležeći policajci Gradskoj opštini (GO) Golubovci uputili su početkom maja prošle godine.

”Seljani traže, kako kroz glavnu ulicu, tako i sporedne ulice, da se postave ležeći policajci na par mjesta. U pitanju je Ulica Zakovića i Ulica Šušunja III i Šušunja II”, navodi se u toj molbi koju je potpisalo 40 mještana.

Tada su iz te Gradske opštine “Vijestima” rekli da su zahtjev proslijedili nadležnoj službi Glavnog grada, da je u toku izrada rješenja, ali nije precizirano i koliko ležećih policajaca je u planu da bude postavljeno. U međuvremenu, kako se navodi u odgovoru Opštine Zeta od utorka, u avgustu su službe Glavnog grada donijele rješenje, prema kojem je plan da se u selu Šušunja postavi jedan usporivač brzine.

Takvu informaciju, tada nezvanično, imali su mještani i ranije, ali su “Vijestima” rekli da to nije dovoljno i da treba “pet ili šest”.

Postavljanje usporivača regulisano je Odlukom o regulisanju saobraćaja na teritoriji glavnog grada Podgorica. Kako je navedeno u članu 20, tehnička sredstva za usporavanje saobraćaja postavljaju se “na opštinskim putevima u blizini obrazovnih, zdravstvenih i drugih ustanova, igrališta i drugih sličnih objekata”.

”Vrstu i mjesto postavljanja tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja, na opštinskim putevima, utvrđuje organ uprave nadležan za poslove saobraćaja”, navodi se u dokumentu.

Bonus video: