Kovač: SDT da ispita da li je bilo zloupotreba prilikom dodjele predmeta po tužbama Radović i Žugića

Kovač je pozvao SDT da ispita da li su presude u tim slučajevima donijete po bilo čijem nalogu "ili usljed nedozvoljenog uticaja treće strane"

32852 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar pravde Marko Kovač pozvao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da ispita da li je prilikom slučajne dodjele predmeta po tužbama Irene Radović i Radoja Žugića počinjeno bilo koje krivično djelo od strane kandidata, sudije Mladena Grdinića i eventualno drugih osoba.

"U cilju otklanjanja bilo kakvih sumnji u pogledu integriteta pojedinih kandidata za predsjednika Privrednog suda Crne Gore, a imajući u vidu navode gospođice Irene Radović u dijelu postupanja sudije Osnovnog suda u Podgorici, Mladena Grdinića, ovim putem pozivam SDT da ispita da li je prilikom slučajne dodjele predmeta po tužbama Irene Radović i Radoja Zugića počinjeno bilo koje krivično djelo od strane kandidata, sudije Grdinića i eventualno drugih lica", saopštio je Kovač.

On je pozvao SDT da ispita da li su presude u tim slučajevima donijete po bilo čijem nalogu "ili usljed nedozvoljenog uticaja treće strane".

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda i bivša viceguvernerka Centralne banke Irena Radović saopštila je danas da bi izbor sudije Mladena Grdinića za predsjednika Privrednog suda bio direktno podrivanje napora ka ozdravljenju pravosuđa i unaprjeđenju vladavine prava u Crnoj Gori.

Radović je reagovala na jučerašnju izjavu Grdinića da želi da o njegovoj sudskoj karijeri govore rezultati, te da na njega niko nije vršio pritisak da donese odluku u bilo čijem interesu.

"Pozivam nadležnog Specijalnog tužioca da ispita da li sam u predmetima po tužbama gospođe Irene Radović i gospodina Radoja Žugića počinio bilo koje krivično djelo, a posebno da li sam presude u tim predmetima donio po bilo čijem nalogu", saopštio je, između ostalog, Grdinić.

Bonus video: