Marković sa Grbovićem i Nikčevićem: Snažan iskorak Nikšića vidljiv svima

Grbović je informisao premijera da je finansijska situacija u javnom sektoru u Nikšiću konsolidovana, da se plate redovno isplaćuju...
92 pregleda 5 komentar(a)
Duško Marković, Veselin Grbović, Radivoje Nikčević, Foto: Gov.me
Duško Marković, Veselin Grbović, Radivoje Nikčević, Foto: Gov.me
Ažurirano: 13.09.2017. 10:59h

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa predsjednicima opštine Nikšić Veselinom Grbovićem i Skupštine opštine Radivojem Nikčevićem da je zahvaljujući brojnim aktivnostima rukovodstva opštine Nikšić napravljen snažan iskorak koji je vidljiv svim građanima.

Marković je čestitao rukovodstvu opštine Nikšić i građanima Dan opštine – Dan oslobođenja grada – 18. septembar i istakao spremnost Vlade da nastavi da sa rukovodstvom opštine Nikšić radi na daljem razvoju Opštine sa ciljem privlačenja investicija i podizanja kvaliteta života građana, saopšteno je iz Vlade.

Grbović je informisao premijera da je finansijska situacija u javnom sektoru u Nikšiću konsolidovana, da se plate redovno isplaćuju, da Opština ne duguje ni jedan euro poreza i doprinosa kao da se sve finansijske obaveze redovno izvršavaju kako prispijevaju.

"Rukovodstvo opštine Nikšić informisalo je predsjednika Vlade i o projektima koji su uspješno izvedeni poput gradskog kolektora i niza lokalnih vodovoda te o razvojnim planovima koji uključuju, između ostalog, valorizaciju zemljišnih vodnih potencijala i plan podizanja nivoa Aerodroma „Kapino polje“ kako bi mogao biti korišćen za komercijalni saobraćaj. Na sastanku je zajednički zaključeno da posebno dobru vijest predstavlja činjenica o pojačanoj investicionoj aktivnosti u sektoru izgradnje objekata kao i da predloženi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata pruža nove šanse za razvoj", navode iz Vlade.

Rukovodstvo opštine Nikšić posebno je istaklo da u potpunosti podržava predloženi zakon.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Marko Radojević i sekretarka za finansije Sanija Fatić.

Bonus video: