Mladen Grdinić predsjednik Privrednog suda

Amir Đokaj i Ana Delić izabrani za sudije Višeg suda u Podgorici, konstatovan prestanak funkcije sudiji Vrhovnog suda Vojinu Lazoviću

58405 pregleda 29 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Boris Pejović
Privredni sud, Foto: Boris Pejović

Dosadašnji sudija Osnovnog suda u Podgorici Mladen Grdinić izabran je za predsjednika Privrednog suda.

To mjesto je bilo upražnjeno nakon što je uhapšen Blažo Jovanić.

"Savjet je na sedmoj sjednici, održanoj 31. 3. i 3. 4. 2023. godine, shodno zakonskoj proceduri sproveo intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas broj: 01-313/23 od 24. 01. 2023. godine, za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore, Draganom Babovićem i Mladenom Grdinićem, sudijama Osnovnog suda u Podgorici. Nakon sprovedenog postupka i utvrđene rang-liste, Savjet je donio odluku da se za predsjednika Privrednog suda izabere Mladen Grdinić, dosadašnji sudija Osnovnog suda u Podgorici", saopšteno je iz Sudskog savjeta.

Savjet je obavio i intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas za izbor dvoje sudija viših sudova. Za sudije Višeg suda u Podgorici izabrani su dosadašnji predsjednik Osnovnog suda u Ulcinju Amir Đokaj i dosadašnja sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Ana Delić.

"Na osnovu već utvrđene ocjene za vrijeme trajanja teorijskog i praktičnog dijela inicijalne obuke, od 04. 10. 2022. godine, Savjet je donio odluku o izboru Magdalene Mijić i Anke Kekić za sudije za prekršaje, i na osnovu člana 60 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, donijeta je odluka o raspoređivanju novoizabranih sutkinja u Sud za prekršaje u Budvi", dodaje se u saopštenju.

Novoimenovani predsjednik Privrednog suda, sudije Višeg suda u Podgorici i sutkinje Suda za prekršaje u Budvi položiće 4. aprila svečanu zakletvu pred Sudskim savjetom.

Savjet je konstatovao prestanak sudijske funkcije sudiji Vrhovnog suda Vojinu Lazoviću, zbog ispunjavanja uslova na ostvarivanje prava na starosnu penziju.

Donijeta je odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor predsjednika Osnovnog suda u Ulcinju, kao i odluka o raspisivanju internog oglasa za popunjavanje dva slobodna sudijska mjesta u Osnovnom sudu u Podgorici.

Bonus video: