U Bijelom Polju obilježena godišnjica nesreće u kojoj je stradalo 12 bugarskih đaka

Predsjednik Opštine Petar Smolović podsjetio je na potresnu 2004. godinu, kada su bugarski đaci stradali, vraćajući se sa ekskurzije i istakao da se danas sa velikom tugom Bjelopoljci prisjećaju tog tragičnog 4. aprila, i da dijele bol sa porodicama nastradale djece

2573 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U znak sjećanja na bugarske đake, koji su prije 19 godina stradali u saobraćajnoj nesreći u Gostunu, delegacije Opštine Bijelo Polje, koju su činili predsjednik Skupštine Opštine Ernad Suljević, predsjednik Opštine Petar Smolović i potpredsjednici Nermin Bećirović i Tufik Bojadžić, položila je danas vijence na spomenik “12 ruža”.

Predsjednik Opštine Petar Smolović podsjetio je na potresnu 2004. godinu, kada su bugarski đaci stradali, vraćajući se sa ekskurzije i istakao da se danas sa velikom tugom Bjelopoljci prisjećaju tog tragičnog 4. aprila, i da dijele bol sa porodicama nastradale djece.

foto: Jadranka Ćetković

“Tog 4. aprila 2004. godine desila se velika tragedija, autobus sa bugarskim učenicima iz grada Svištova, koji se vraćao sa ekskurzije, doživio je saobraćajni udes u kanjonu rijeke Lim i tada je stradalo 12 maloljetnih učenika, a još mnogo njih je bilo povrijeđeno. I nakon 19 godina mi se sa dubokim emocijama sjećamo te noći i dana, kada su i brojni građani Bijelog Polja uskočili u nabujali Lim i rizikovali svoje živote da bi spasili tu djecu“, kazao je Smolović.

Bonus video: