Đurović: Jevreji daju nemjerljiv doprinos međuvjerskoj toleranciji a bez nje nema građanske Crne Gore

"Uz želju da ovaj praznik provedete u radosti i miru, izražavam zadovoljstvo zbog širenja Jevrejske zajednice u našoj zemlji, koja svojim djelovanjem pomaže jačanju multietničkog i multikonfesionalnog sklada, po kojem je Crna Gora prepoznata u regionalnim i širim okvirima", navodi se u saopštenju

2273 pregleda 5 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović saopštila je da bez međuvjerske tolerancije kojoj su Jevreji uvijek davali nemjerljiv doprinos, ne bi bilo ni građanske Crne Gore u kojoj se svaki čovjek može osjećati ravnopravno.

Đurović je to poručila povodom početka jevrejskog praznika Pesaha.

"Upućujem srdačne čestitke predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan, vrhovnom rabinu Crne Gore Lucianu Mošu Preleviću i svim pripadnicama i pripadnicima jevrejskog naroda u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednice Skupštine.

Kako kaže Đurović, Pesah je poznat i kao ‘praznik proljeća’, koji podsjeća na jedan od najznačajnijih događaja u istoriji Jevreja - egzodus iz Egipta i oslobođenje od ropstva.

"Simbol je nepresušne volje i želje jevrejskog naroda da živi u slobodi, da se bori za pravdu i jednak status sa ostalim nacijama i da svojim potomcima ostavi bolje uslove za život", naglasila je Đurović.

"Uz želju da ovaj praznik provedete u radosti i miru, izražavam zadovoljstvo zbog širenja Jevrejske zajednice u našoj zemlji, koja svojim djelovanjem pomaže jačanju multietničkog i multikonfesionalnog sklada, po kojem je Crna Gora prepoznata u regionalnim i širim okvirima", zaključila je Đurović.

Bonus video: