Đukanović: Pesah nas podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put

"Iskren doprinos Jevrejske zajednice punom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima u Crnoj Gori trajno uzdiže i učvršćuje naše prijateljstvo snažno povezujući naše narode"

6253 pregleda 10 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Pesah nas, u današnje vrijeme kada se susrećemo sa mnogim izazovima, podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put. Uči nas solidarnosti i toleranciji, podstičući nas na uzajamno poštovanje, bez obzira na različitosti, poručio je Milo Đukanović, aktuelni predsjednik Crne Gore.

Kako navodi Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore, on je čestitao najvećeg jevrejski vjerski praznik predstavnicima i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu sa željom da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

"Obilježavajući ovaj veliki jevrejski praznik, simbol oslobođenja od ropstva, očuvanja vaših vjerovanja, kulture i dostojanstva, zajedno slavimo slobodu kao temeljnu ljudsku vrijednost, koja je oduvijek simbol crnogorskog postojanja. Iskren doprinos Jevrejske zajednice punom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima u Crnoj Gori trajno uzdiže i učvršćuje naše prijateljstvo snažno povezujući naše narode", kaže Đukanović.

Neka nas, kaže on, i ove godine univerzalne civilizacijske poruke drevnog praznika dodatno potaknu nastojanjima na izgradnji sigurnijeg i pravednijeg društva, kvalitetnijeg života i uspješnne evropske perspektive za sve građane naše domovine

Bonus video: