Abazović: Projekat Air-park oživjeće aerodrom i otvoriti nova radna mjesta u Beranama

Iz Vlade su kazali da kompanija Elite Pivate Jet Service, u saradnji sa Future World Technologies, planira da ponovo stavi u funkciju Aero Park Berane i razviju prvi inovativni, samoodrživi aerodrom budućnosti

3835 pregleda 4 komentar(a)
Potpisivanje Memoranduma, Foto: Vlada Crne Gore
Potpisivanje Memoranduma, Foto: Vlada Crne Gore

Projekat Air-park Berane oživjeće aerodrom, otvoriti nova radna mjesta i sa dvije fabrike imati multiplikativne efekte koji će biti mnogo šireg značaja, saopštio je premijer Dritan Abazović.

Abazović je danas u Beranama sa predsjednikom Opštine Vukom Todorovićem i predstavnikom Elite Private Jet Service Majkom Štajnmilerom potpisao Memorandum za valorizaciju Aero parka Berane.

Iz Vlade su kazali da kompanija Elite Pivate Jet Service, u saradnji sa Future World Technologies, planira da ponovo stavi u funkciju Aero Park Berane i razviju prvi inovativni, samoodrživi aerodrom budućnosti.

Todorović, Abazović i Štajnmiler
Todorović, Abazović i Štajnmilerfoto: Vlada Crne Gore

"U okviru njihovog predloga radiće se i na nano solarnoj tehnologiji i prema trenutnom konceptu planirana investicija je 30 miliona eura, dok je investicija u aerodrom planirana na iznos od 45 miliona, što znači da je ukupna planirana investicija 75 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Sve aktivnosti, kako se dodaje, biće realizovane u skladu sa Zakonom o javno privatnom partnerstvu i u saradnji sa opštinom Berane i nadležnim agencijama za pitanja vazdušnog saobraćaja.

Iz Vlade su kazali da će se, nakon potpisivanja Memoranduma, raditi na stvaranju administrativnih pretpostavki za realizaciju predmetne investicije u što kraćem roku.

"Učinićemo sve da se sve administrativne procedure završe u najbržem mogućem roku kako bi mogla da počne realizacija projekta koji ima širi državni značaj", naglasio je Abazović.

Todorović istakao je da je ovo veliki dan za Berane i za cijelu Crnu Goru.

Abazović i Štajnmiler
Abazović i Štajnmilerfoto: Vlada Crne Gore

On je kazao da je potpisivanje Memoranduma inicijalni korak u cilju rješavanja i stavljanja tačke na priču o akriviranju aerodroma u Beranama, za koji je dodao da će biti veliki ekonomski zamajac za razvoj cijele opštine.

Štajnmiler se zahvalio Abazoviću jer, kako je rekao, bez njega ne bi bili u Beranam.

"Zahvaljujem se Opštini Berane i mojoj porodici, što su svi radili na tome da ovdje danas stojimo pred vama i da ovaj projekat realizujemo", naglasio je njemački investitor.

Bonus video: