U petak na Trgu nezavisnosti manifestacija povodom Svjetskog dana zdravlja

Dom zdravlja (DZ) Glavnog grada, u saradnji sa nevladinom organizacijom (NVO) CAZAS, u petak će na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizovati zdravstvenu promotivnu manifestaciju povodom Svjetskog dana zdravlja

2177 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz podgoričkog DZ saopštili su da je pravo na zdravlje osnovno ljudsko pravo, kao i da svaki čovjek mora imati pristup neophodnim zdravstvenim uslugama na vrijeme i u momentu kada su mu potrebne.

“Da bi zdravlje za sve postalo stvarnost potrebni su nam pojedinci u zajednici koji imaju pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama kako bi mogli da brinu o svom i zdravlju svojih porodica”, rekli su iz DZ Glavnog grada.

Oni su kazali da su potrebni i obučeni zdravstveni radnici koji pružaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu usresređenu na ljude, kao i kreatori politike posvećeni ulaganju u što bolju pokrivenost zdravstvenom zaštitom.

Iz DZ su naveli da je Svjetski dan zdravlja - 7.april, ove godine posvećen obilježavanju 75 godina unapređenja javnog zdravlja pod sloganom "Zdravlje za sve".

“Zdravstvena promotivna manifestacija povodom Svjetskog dana zdravlja, u organizaciji DZ Glavnog Grada, održaće se na Trgu nezavisnosti od deset sati i 30 minuta do 12 sati. Manifestacija se organizuje u saradnji sa NVO CAZAS”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će građani biti u prilici da razgovaraju sa stručnjacima iz različitih oblasti i dobiju odgovore na teme koje ih interesuju.

“Između ostalih, biće prisutni zaposleni u Savjetovalištu za mlade, Centru za mentalno zdravlje, OC ID za žene i Jedinici za fizikalnu terapiju DZ Glavnog Grada”, rekli su iz podgoričkog DZ.

Oni su najavili da će se u Osnovnoj školi “Savo Pejanović” održati edukativno predavanje na temu “Polno prenosive bolesti”.

Bonus video: