Zasad prekinuti radovi na Dajbabskoj

Nakon prijave građanke da sumnja na nelegalnu gradnju, reagovali podgorička komunalna inspekcija i Ministarstvo prostornog planiranja i urbanizma

16875 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Čitateljka
Foto: Čitateljka

Pripremni radovi u Dajbabskoj gori, u dijelu prema telekomunikacionom tornju, obustavljeni su, nakon što je sumnju da se na toj lokaciji nelegalno gradi nadležnima prijavila građanka. Iz Glavnog grada, kako su rekli “Vijestima”, na lice mjesta upućen je komunalni inspektor, te potom i inicijativa za dalje postupanje resoru ministarke u tehničkom mandatu Ane Novaković Đurović.

Iz Ministarstva su rekli “Vijestima” da taj resor u konkretnom slučaju “postupa u okviru nadležnosti urbanističko-građevinske inspekcije”.

”I da kontrolišemo ovaj prostor koji je devastiran nelegalnom gradnjom”, piše u odgovoru redakciji.

Iz Komunalne inspekcije Glavnog grada redakciji su kazali da je, po inicijativi građanke, na teren izašao komunalni inspektor, da je utvrđeno da su u toku pripremni radovi za gradnju i da su radovi zasad obustavljeni.

”Inspektor Komunalne inspekcije Glavnog grada, postupajući po inicijativi J. S. izašao je na lice mjesta 1. 04. 2023. godine i konstatovao da na području Dajbabske gore NN lice izvodi radove na uređenju, odnosno pripremi terena za izgradnju objekta. Radovi su obustavljeni i fotografisano je lice mjesta. Pisana inicijativa i fotografije su proslijeđeni Vladi Crne Gore, Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Direktoratu za inspekcijske poslove i licenciranje i Direkciji za inspekcijski nadzor - Odsjek za inspekcijski nadzor za centralni region, na dalje postupanje u skladu sa nadležnostima”, piše u odgovoru podgoričke Komunalne inspekcije.

Građanka se službama Glavnog grada obratila putem elektronske pošte 30. marta, a dopis resoru ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uputila je sjutradan. Nakon toga, zbog sumnje da se na Dajbabskoj gori nelegalno gradi, poslala je mejl i redakciji “Vijesti”.

”Želim da prijavim potencijalnu nelegalnu gradnju na brdu Dajbabska gora, šaljem i sliku u prilogu. U pitanju je strana kojom se penjemo na toranj”, navela je ona, uz želju da se, kako je dodala, istraži devastacija tog šetališta.

Bonus video: