Započete aktivnosti rekonstrukcije sudova u Podgorici, Nikšiću, Kotoru, Beranama i Bijelom Polju

U određenom obimu će biti obuhvaćeni i radovi u cilju prilagođavanja objekata za pristup i kretanje osoba smanjene pokretljivosti i osoba sa invaliditetom, poručuju iz Ministarstva pravde

5012 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Boris Pejovic
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Boris Pejovic

Iz Ministarstva pravde saopštili su da su započete aktivnosti rekonstrukcije/ adaptacije šest objekata sudova u Podgorici, Nikšiću, Kotoru, Beranama i Bijelom Polju.

Iz tog resora su izrazili zadovoljstvo povodom pokretanja projekta "Unapređenje efikasnosti sudstva", a kako su naveli, u određenom obimu će biti obuhvaćeni radovi u cilju prilagođavanja objekata za pristup i kretanje osoba smanjene pokretljivosti i osoba sa invaliditetom.

Planirani radovi na objektima, poručuju oni, rezultiraće i kvalitetnijim rješenjima sa stanovišta energetske efikasnosti objekata.

Iz Ministarstva smatraju da će sprovođenje Projekta značajno doprinijeti jačanju dostupnosti, transparentnosti i javnog povjerenja u pravosuđe, "što predstavlja jedan od ključnih i strateških ciljeva sveobuhvatne reforme pravosuđa u Crnoj Gori".

Projekat se ostvaruje uz podršku Evropske unije kroz IPA 2018 projekat „EU za poboljšanje pristupa pravdi i temeljna prava – Radovi u cilju unapređenja infrastrukture u sektoru pravosuđa i izvršenja krivičnih sankcija“.

"Ovim projektom Ministarstvo pravde u kontinuitetu nastavlja sa sprovođenjem aktivnosti u cilju poboljšanja sistema infrastrukture i sigurnosti pravosudnih objekata i fizičkog pristupa pravosudnim institucijama, čime se dugoročno i na održiv način osnažuju operativni kapaciteti institucija ključnih u oblasti Vladavine prava i ispunjavanju kriterijuma sadržanih u poglavlju 23 pregovora o punopravnom članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji", piše u saopštenju Ministarstva pravde.

Bonus video: