Odbornici PES-a i Demokrata napustili sjednicu lokalnog parlamenta u Bijelom Polju

Sa 19 glasova za i četiri protiv odbornici su usvojili izvještaj o realizaciji Programa rada Skupštine opštine za 2022, o radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcija lokalne samouprave za prošlu godinu

11751 pregleda 41 reakcija 3 komentar(a)
Smolović za govornicom, Foto: Jadranka Ćetković
Smolović za govornicom, Foto: Jadranka Ćetković

Sjednicu lokalnog parlamenta, koja je nastavljena danas, napustili su odbornici Pokreta Evropa sad (PES) i Demokrata, nakon što je predsjednik Opštine Petar Smolović, kako su oni naveli, politizovao tačku dnevnog reda koja se odnosila na informaciju o radu Opšte bolnice za 2022. godinu.

“Tokom iznošenja Izveštaja od strane izvjestioca za Bolnicu Smolović je koristio priliku da banalizuje samu instituciju bolnice na čijem je čelu Kenan Erović. U svakom obraćanju se udaljavao od teme koja je na dnevnom redu, a proteklih dana tokom sjednica lokalnog parlamenta je više puta pokušavao da omalovaži i Pokret Evropa sad i odbnornike tog pokreta na ličnom nivou”, kazao je odbornik PES-a Andrija Delić.

Delić (stoji)
Delić (stoji)foto: Jadranka Ćetković

Delić je kazao da je ogorčen što predsjednik Skupštine opštine Ernad Suljević nije reagovao na uvrede koje mu je uputio Smolović, kada mu je za govornicom rekao da je "insrustriran i da popije tabletu za smirenje".

Sa 19 glasova za i četiri protiv odbornici su danas usvojili izvještaj o realizaciji programa rada Skupštine opštine za 2022. godinu, o radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcija lokalne samouprave za 2022. godinu.

Izvještaj o predsjedniku tokom rasprave naišao je na brojne kritike opozicije.

Većinom glasova usvojeni su izvještaji za prošlu godinu javnih ustanova Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović-Strunjo”, "Ratkovićeve večeri poezije”, Muzej Bijelo Polje, “Centar za sport i rekreaciju” i Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”.

Odbnornici su usvojili i program rada Turističke organizacije Bijelo Polje sa finansijskim planom za 2023. godinu, izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2022. godine DOO “Komunalno-Lim” i DOO “Parking – servis”, zatim o realizaciji aktivnosti lokalnog plana o zaštititi biodiverziteta za period 2018- 2022. godina, kao i više drugih tačaka.

Bonus video: