Đurović čestitala Uskrs: Katolička crkva oduvijek doprinosila multietničkom skladu

"Svevremena simbolika praznika Hristovog uskrsnuća koji je podnio žrtvu za dobro cijelog čovječanstva oplemenjuje naš život i jača vjeru u univerzalne vrijednosti mira, tolerancije, pravde, zajedništva, povjerenja i razumijevanja među ljudima i narodima", piše u čestitki

2221 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je katolički Uskrs barskom nadbiskupu, monsinjoru Roku Đonlešaju, i pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Čestitku je uputila sa željom da svete dane provedu u dobrom zdravlju, miru i radosti.

"Svevremena simbolika praznika Hristovog uskrsnuća koji je podnio žrtvu za dobro cijelog čovječanstva oplemenjuje naš život i jača vjeru u univerzalne vrijednosti mira, tolerancije, pravde, zajedništva, povjerenja i razumijevanja među ljudima i narodima", piše u čestitki.

Đurović je naglasila da je Katolička crkva, kao nerazdvojan dio našeg društva, oduvijek doprinosila multietničkom i multikonfesionalnom skladu, a da to čini i u današnjim vremenima punim izazova.

"Sigurna sam da ćemo zajedno nastaviti da gradimo snažnu i prosperitetnu državu, građansku i modernu Crnu Goru, koja će se ubrzo naći u društvu najrazvijenijih zemalja Evrope. Uz želju da praznične dane provedete u porodičnoj slozi i blagostanju, još jednom želim srećan Uskrs", kazala je Đurović.

Bonus video: