Đukanović čestitao Uskrs: Rimokatolička crkva je doprinijela njegovanju kulture razumijevanja i poštovanja

"Uskrs je uvijek prilika da se iznova istakne neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života", rekao je Đukanović

5305 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Za Hrišćane širom svijeta Uskrs simbolizuje iskupljenje, odgovorniji pristup i mogućnost da život učine boljim, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je uputio čestitku povodom Uskrsa, nadbiskupu barskom Roku Đonlješaju, biskupu kotorskom Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, "uz najbolje želje za napredak katoličke zajednice i ličnu i porodičnu sreću".

"Uskrs je uvijek prilika da se iznova istakne neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života, potreba brige o čovjeku i njegovom dobru, poštovanju njegovog dostojanstva i njegovih prava, ali i odgovornost za učinjeno na što smo svi pozvani", rekao je Đukanović.

Dodao je da razvoj demokratskog društva i željeni duhovni i materijalni napredak Crne Gore traži zalaganje i odgovornost, a uskršnje poruke u tome su, kako on kaže, ohrabrenje i podsticaj ostvarenju vitalnih zadataka koji su pred nama.

"Propovijedanjem mira, pravde i ljubavi Rimokatolička crkva je snažno doprinijela i doprinosi njegovanju kulture dubljeg razumijevanja i poštovanja kao civilizacijskog bogatstva države Crne Gore", poručio je Đukanović.

Kazao je kako vjeruje da ćemo pred novim izazovima zajedno ostati posvećeni snaženju kohezije našeg društva zasnovane na bogatstvu različitosti kultura i porijekla te širenju kruga mogućnosti za sve naše građane i ostvarenju zajedničkog dobra.

"U svijetlu ovih misli Vama, sveštenstvu, redovničkim zajednicama i katoličkim vjernicima u Crnoj Gori još jednom srdačno želim srećan Uskrs!“, piše u čestitki Đukanovića.

Bonus video: