DPS: Abazović i Šćekić se hvale onim što su vlasti radile prije njih, zdravstveni sistem pred kolapsom

"Trebalo im je dvije godine da počnu da rade sve ono što je već bilo pripremljeno", naveli su iz Komisije za zdravstvo DPS-a

7451 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Komisije za zdravstvo Demokratske partije socijalista (DPS) kazali su da premijer Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić "sebi pripisuju nezasluženo" i hvale se onim što su vlasti radile prije njih.

Taj dvojac, kako su naveli, nastavlja da zabavlja javnost "u borbi da preskoče cenzus".

"Iako znaju da je zdravstveni sistem pred kolapsom, da su pacijenti primorani da kupuju ljekove prije odlaska na bolničko liječenje, da su liste čekanja nikada duže, imaju smjelosti da se obrate javnosti kako bi prigrabili koji glas.

"Nemajući čime drugo, hvale se upravo onim što su vlasti radile prije njih. Ministar zdravlja u Vladi smijenjenoj prije 8 mjeseci hvali se kako će se sistem ojačati povratkom ljekara sa specijalizacije jer su se, kako reče, ranije pravili vakumi. Rado bi ministar Šćekić da sebi pripiše nezasluženo a vrlo bitno za zdravstveni sistem Crne Gore. Ako znamo da specijalizacije traju od 3 do 6 godina, lako je zaključiti da su svim ljekarima koji će krajem godine završiti specijalizaciju ista morala biti odobrena najkasnije 2020. godine", saopšteno je iz DPS-a.

"Takođe, dva kapitalna projekta, izgradnja Klinike za kožne i infektivne bolesti i Klinike za mentalno zdravlje, su završena 2020. godine uz obezbijeđeno finansiranje. Radovi na izgradnji su trebali da počnu u jesen 2020. godine ali su tada na scenu stupili neznaveni 'oslobodioci'. Trebalo im je dvije godine da počnu da rade sve ono što je već bilo pripremljeno. Po ko zna koji put svjedočimo neumjerenom kićenju tuđim perjem. Ne čudi. Svaka istina im je ovakva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: