Dječja manifestacija "Od Uskrsa do Vaskrsa" počela danas ispred Starog grada

Narednih sedam dana će biti organizovane brojne priredbe, kreativne radionice, nastupi plesnih i gimnastičarnih klubova, animacije, predstave i koncerti

8967 pregleda 21 reakcija 0 komentar(a)
Foto: TO Budva
Foto: TO Budva

Manifestacija koja se u prethodnim godinama izdvojila kao jedna od najdražih i najzabavnijih budvanskoj djeci i najmlađim gostima, „Od Uskrsa do Vaskrsa“, koju organizuje Turistička organizacija Budve počela je na trgu ispred i unutar Starog grada.

“Kako u Budvi žive vjernici i pravoslavne i katoličke crkve, to daje jedinstvenu priliku i prostor da se u vremenskom okviru između dva Uskrsa organizuje manifestacija koja će slaviti ovaj veliki hrišćanski praznik i pokazati sinergičan život budvanskog stanovništva. Ujedno je prilika da se proljeće u Budvi uljepša bogatim sadržajem namijenjenim pretežno djeci, koja se praznicima najviše i raduju”, saopšteno je iz TO Budva.

Program je počeo kreativnom radionicom „Uskršnje jutro“ i nastupom crkvenog hora „Sv.Jelena Štiljanović“. Uslijedila je priredba vrtića „Vini Pu“, sjajna radionica „Znanjem do trona“ u organizaciji Dino parka sa Zlatibora, te podjela poklona i druženje sa „maskotama“.

Za kraj programa na trgu ispred Starog grada prvog dana, KUC „Stara Budva“ priredio je folklorni nastup, dok su djeca sve vrijeme biti u prilici da uživaju i u pratećim animacijama i face painting-u.

Narednih sedam dana će biti organizovane brojne priredbe, kreativne radionice, nastupi plesnih i gimnastičarnih klubova, animacije, predstave i koncerti.

Bonus video: