Uklonjeni privremeni objekti "Pomorskog saobraćaja" u Lepetanima

Akcija je realizovana nakon sprovedenog upravnog postupka

20602 pregleda 75 reakcija 51 komentar(a)
Jutros u Lepetanima, Foto: Siniša Luković
Jutros u Lepetanima, Foto: Siniša Luković

Sekretarijat za komunalne i inspekcijske poslove Opštine Tivat danas je sa prostora trajektnog pristaništa Lepetane uklonio dva privremena objekta kompanije "Pomorski saobraćaj" iz Kamenara - biletarnicu i kiosk za maloprodaju štampe i sličnih potrepština.

Objekat od čvrstog materijala uklonjen je rušenjem uz pomoć građevinske mehanizacije.

rušenje Lepetane
foto: Siniša Luković

Akcija je realizovana nakon sprovedenog upravnog postupka, po zahtjevu JP Morsko dobro iz Budve koje je sredinom februara, jednostrano raskinulo ugovor o zakupu obale na trajektnim pristaništima Lepetane i Kamenari koji je od 2004. sa aneksom iz 2019. ta državna firma imala sa kompanijom "Pomorski saobraćaj".

Na osnovu raskida tog ugovora, Morsko dobro je 18. februara preuzelo organizaciju i održavanje trajektnog saobraćaja u Boki od privatne kompanije "Pomorski saobraćaj" i njenih vlasnika, podgoričkih biznismena Dejana i Dušana Bana i njihovog partnera Željka Mihajlovića.

rušenje Lepetane
foto: Siniša Luković

Privremeni objekti "Pomorskog saobraćaja" - biletarnice u Kamenarima, uklonjene su prije desetak dana, dok je administrativni postupak sa lepetanske strane, koji je vodila Opština Tivat, potrajao nešto duže i završava se danas intervencijom građevinske mehanizacije i Komunalne inspekcije.

Bonus video: