Roditelji.me: Učenik koji je u školu donio nož i prijetio mlađoj djeci biće kažnjen smanjenom ocjenom iz vladanja

"U slučaj, koji je prethodnih dana uznemirio roditelje čija djeca pohađaju podgoričku OŠ "Branko Božović", uključeni su i policija i Centar za socijalni rad"

9324 pregleda 9 komentar(a)
OŠ "Branko Božović", Foto: Luka Zeković
OŠ "Branko Božović", Foto: Luka Zeković

Učenik šestog razreda koji je prošle sedmice u podgoričku Osnovnu školu (OŠ) "Branko Božović" donio nož i u dvorištu prijetio mlađoj djeci biće kažnjen smanjenom ocjenom iz vladanja, a sa njim će u narednom periodu više puta sedmično raditi i školski psiholog.

To je objavio portal Roditelji.me.

"U slučaj, koji je prethodnih dana uznemirio roditelje čija djeca pohađaju podgoričku OŠ "Branko Božović", uključeni su i policija i Centar za socijalni rad", naveli su na portalu Roditelji.me.

Oni su kazali da im je iz Uprave policije potvrđeno da su povodom ovog slučaja obavili razgovor sa direktorkom škole, koja ih je obavijestila da su im roditelji đaka drugog razreda prijavili da ih je u srijedu u dvorištu uznemiravao dječak iz šestog razreda, a pri tom je u ruci držao neki nož.

"Škola je, kako su kazali iz policije, u četvrtak i petak obavila razgovor sa djecom i roditeljima, a danas će biti održana sjednica Odjeljenskog vijeća, kada će dječaku biti izrečena vaspitna mjera. Iz škole su kazali da su u ovom slučaju preduzeli sve što su u obavezi i što im zakon i procedure nalažu, a s obzirom na to da je slučaj prijavljen i policiji obavijestiće izvještajem i njih o svom postupanju", piše u tekstu portala Roditelji.me.

Poručili su da su iz uprave škole naveli da "dječak koji je donio britvu i prijetio mlađim đacima do sada nije imao nijednu opomenu, niti problema u ponašanju", te da su odmah po prijavi roditelja "ispitali šta se desilo, uzeli izjave od tog dječaka u prisustvu njegovog oca, ali i od majke đaka drugog razreda koja je prijavila slučaj".

Na portalu Roditelji.me su nevali da su iz uprave škole dodali da im se danas, tragom događaja koji se desio u srijedu, obratilo još nekoliko roditelja, koji su željeli da prijave da su i njihova djeca navodno bila na meti prijetnji starijeg dječaka.

Bonus video: