Adžić: Zadovoljan sam inicijativama koje otvaraju mogućnosti za zapošljavanje lokalnog stanovništva

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane razgovara sa vlasnikom turske kompanije "General Aviation Center" (GAC) Alijem Suljakom

4682 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Zadovoljan sam inicijativama koje donose benefite za našu Vojsku i državu, posebno kada one otvaraju mogućnosti za zapošljavanje lokalnog stanovništva, poručio je Filip Adžić, rukovodilac radom Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova.

Kako navode iz Ministarstva odbrane on je to rekao tokom sastanka sa vlasnikom turske kompanije "General Aviation Center" (GAC) Alijem Suljakom kako bi razmotrili mogućnosti uspostavljanja saradnje u oblasti održavanja vazduhoplova Vojske Crne Gore.

"Sagovornici su razgovarali o opcijama za otvaranje servisa za održavanje civilnih i vojnih vazduhoplova, koji bi bio otvoren kako za letjelice iz Crne Gore tako i za one iz regiona", piše u saopštenju.

Filip Adžić, GAC
foto: Ministarstvo odbrane

Dodaju da je Suljak istakao da Crna Gora ima sjajne predispozicije za osnivanje servisa za održavanje vazduhoplova, kao i da vjeruje da će biti uspostavljena snažna saradnja sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, na obostrano zadovoljstvo.

"Gostu su predstavljeni i kapaciteti vojnog aerodroma 'Knjaz Danilo', a sastanku su prisustvovali i v.d. generalog direktora Direktorata za logistiku, pukovnik Vladan Martić, komandant Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, potpukovnik Bojan Popadić i vazduhoplovni vojni autoritet Generalštaba VCG, potpukovnik Toni Sič", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: