NVU "Maškarada" učestvovala na Bračkom karnevalu: Aplauzi za "Teutu i ratnike"

"Teuta je ponosno koračala ulicama Supetra i Bola, i bila ponosan predstavnik Tivta, ali i jedini predstavnik Crne Gore"
60 pregleda 1 komentar(a)
Brač, Karneval, Foto: NVU Maškarada
Brač, Karneval, Foto: NVU Maškarada
Ažurirano: 12.09.2017. 12:22h

Nevladino udruženje "Maškarada" iz Tivta proteklog je vikenda učestvovalo na 10. međunarodnom Bračkom karnevalu u Hrvatskoj.

Tivatska karnevalska grupa tamo se predstavila do sada već proslavljenom kolektivnom maskom "Teuta i ratnici", i pobrala aplauze i simpatije brojne publike koju su pored lokalnog stanovništva činili i turisti iz zapadne Evrope.

"Maškarada" je bila jedna od preko 25 karnevalskih grupa iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore koje su nastupile na karnevalu na ostrvu Brač. Predstavnici te NVO bili su gosti i na svečanom prijemu kod načelnika Opštine Bol, a tom prilikom su razmijenjeni prigodni pokloni.

"Teuta je ponosno koračala ulicama Supetra i Bola, i bila ponosan predstavnik Tivta, ali i jedini predstavnik Crne Gore. "Maškarada" je prodajom svojih ukrasnih maski aktivno učestvovala i na karnevalskoj humanitarnoj večeri posvećenoj "Bračkim pupoljcima" - djeci sa teškoćama u razvoju", saopšteno je danas iz te NVO koja će dogodine biti organizator i domačin prvog velikog ljetnjeg karnevala u Tivtu.

Bonus video: