Zašto je za nas praznični i porodični ručak više od hrane?

Tradicija koju nije promijenio savremeni i užurbani način života.

42240 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Domaća trgovina - Aroma
Foto: Domaća trgovina - Aroma

Svaremeni način života donosi nam mnoge izazove sa kojima se suočavamo svakodnevno, a to su manjak vremena, a sve više obaveza. Ipak, jedna navika se nije promijenila uprkos svim uticajima i promjenama koje nas okružuju. Porodični i praznični ručak je mjesto gdje se rado okupljamo i koji je odolio svim promjenama u društvu.

Istraživanja pokazuju da stanovnici sa našeg i mediteranskog podneblja više vremena provode u socijalizaciji tokom ručka ili večere i da im je na ljestvici potreba to jedna od najvažnijih. Zato svaku priliku koristimo da se okupimo, proslavimo lijepe momente, praznike ili jednostavno provedemo kvalitetno vrijeme sa porodicom i prijateljima. To je jedna od navika koja je karakteristična za naše podneblje, a utkana je i u našu tradiciju i nerado je mijenjamo.

Aroma
foto: Domaća trgovina - Aroma

Zašto su nam ove navike bitne? Prije svega zbog zajedništva - u našoj tradiciji porodica igra značajnu ulogu u društvenom životu. Takođe, kao dobri domaćini želimo da se prijatelji i poznanici ugoste sa poštovanjem jer nam je važan taj kulturološki aspekt dijeljenja hrane. Takođe, stav da treba uživati u malim stvarima, slobodnom vremenu kroz druženje, stavlja naglasak da su to naše vrijednosti za kvalitetan život. I sve to opet nas vodi ka trapezi i važnosti kulinarstva koje se temelji na nacionalnoj kuhinji i svježim sastojcima koje biramo.

Temelj porodične trpeze se oslikava u važnosti izbora hrane, kvaliteta i načina pripreme. U našoj tradiciji porodični ili praznični ručak se ne može zamisliti bez povrća i jela od mesa. Pažljiv izbor je time značajniji jer želimo samo najbolje za našu porodicu i prijatelje.

Aroma
foto: Domaća trgovina - Aroma

Kvalitetno i svježe meso preduslov je za ukusan i zdrav obrok, pa je važno da se kupuje na provjerenim mjestima. U svim AROMA, CITY i CONTO marketima, u okviru Domaće mesare obezbijeđeno je snabdijevanje mesa iz sopstvenog pogona za preradu koji je opremljen u skladu sa domaćim i svjetskim standardima higijene i prerade svježeg mesa. Zapakovano ili na mjeru, u kvalitetu nema razlike.

Domaća mesara- biraj zdravo, svježe i ukusno!

AROMA, CITY i CONTO marketi