Iković: Opština Danilovgrad započela izgradnju odlagališta za otpad bez dozvole za gradnju

"Novo rukovodstvo koristi njihovu obezglavljenost za pokretanje projekata
bez dozvola. Da nije tako, na parceli u Novom Selu bi bila istaknuta
oglasna tabla sa detaljima projekta", kazao je Iković

8799 pregleda 37 reakcija 2 komentar(a)
Iković, Foto: TV Vijesti
Iković, Foto: TV Vijesti

Opština Danilovgrad je započela izgradnju odlagališta za otpad bez dozvole za gradnju, kazao je odbornik Preokreta u Skupštini Opštine Danilovgrad Vuk Iković.

"Opština nije obavijestila mještane što im se sprema iako se radi se o parceli u čijoj blizni se nalaze stambeni objekti. Zato su se građani organizovali i odlučili da zaustave radove i zato traže da rukovodstvo poštuje data obećanja, a prije svega zakone", kazao je Iković.

On je pojasnio da je komunalno preduzeće sav otpad, koji nije odvozilo za Podgoricu, transportovalo u selo Ržišta i tamo ga palilo.

"Mještani ovog sela su odlučili da prekinu lošu praksu, pa je Opština bez konsultovanja mještana Novog Sela i Donjeg Zagarača odlučila da tjera, a vjerovatno i ponovo pali otpad na drugoj lokaciji", dodao je on.

On je podsjetio da nakon 120 dana nove vlasti, mjesne zajednice nemaju svoju upravu.

"Novo rukovodstvo koristi njihovu obezglavljenost za pokretanje projekata bez dozvola. Da nije tako, na parceli u Novom Selu bi bila istaknuta oglasna tabla sa detaljima projekta", kazao je on.

Vuk Iković, Danilovgrad
foto: Pokret Preokret

Prema njegovim riječima, prethodna vlast je radila loše projekte uz "kakve takve dozvole", a kako kaže, nova vlast pokreće projekte čak i bez dozvola.

"Treba nam vlast zakona, a ne vlast pojedinca ili grupe pojedinaca", rekao je Iković.

Iković napominje da na toj lokaciji nije moguće graditi bilo šta pa ni odlagalište za otpad.

"Dok se ne dobije dozvola za izvođenje radova i ekološka dozvola, koje se mogu izdati samo uz saglasnost mještana", kazao je on.

Vuk Iković, Danilovgrad
foto: Pokret Preokret

On napominje da je to razlog zašto su poslali zahtjev Upravi za inspekcijske poslove, građevinskoj inspekciji i Službi komunalne policije.

"Insistiramo da Opština i Komunalno prekinu sa radovima i da se objasni mještanima šta im zapravo pripremaju funkcioneri bez njihovog znanja. Čekamo odgovor i djelo funkcionera, a nakon toga idemo sa aktivnostima u cilju odbrane dvorišta mještana Novog Sela", piše u saopštenju.

Bonus video: