Puno posla za kancelariju za EU projekte

Među brojnim aktivnostima su priprema i kandidovanje projektnih prijedloga za dobijanje bespovratnih sredstava iz pretpristupnih i drugih fondova Evropske unije i njihova implementacija

3073 pregleda 5 komentar(a)
Petar Smolović, Foto: Opština
Petar Smolović, Foto: Opština

Kancelarija za EU projekte u koordinaciji sa drugim organizacionim jedinicama koje funkcionišu u okviru službe predsjednika kao i sa ostalim organima Opštine Bijelo Polje sprovela je više aktivnosti tokom 2022. godine.

To je u izvještaju o svom radu koji je usvojen na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta.naveo predsjednik Opštine Petar Smolović.

Među brojnim aktivnostima su priprema i kandidovanje projektnih prijedloga za dobijanje bespovratnih sredstava iz pretpristupnih i drugih fondova Evropske unije i njihova implementacija, pružanje ekspertske i tehničke podrške organima lokalne i državne uprave, nevladinim ogranizacijama, međunarodnim organizacijama i drugim subjektima, u pripremi, realizaciji, evaluaciji i monitoringu projektnih prijedloga, kao i učešće na treninzima i radionicama za pripremu EU projektnih prijedloga, u cilju poboljšanja sopstvenih intelektualnih kapaciteta u pripremi, realizaciji, evaluaciji i monitoringu projektnih prijedloga.

Među najvažnijim projektima su bili “Sprovođenje EU projekta “Interfide”, INTERREG Albanija-Italija-Crna Gora u vrijednosti od 624.226 eura, u kojem opština ima učešće sa 92.281 eura, “Smanjenje nezaposljenosti u opštini Bijelo Polje” vrijednosti 521.000 eura, “Prvi telecare centar u Srbiji i Crnoj Gori” vrijednosti 200.000 eura, u saradnji sa Domom starih u Bijelom Polju u okviru programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora.

Bonus video: