Brajović vidi treći put za aerodrorome - uzimanje kredita

“Kreditiranje bi podrazumijevalo da Aerodromi uzmu kredit za svoj razvoj, jer su potentna firma koja može vraćati kredit bez problema”, rekao je Brajović
7 komentar(a)
aerodrom Tivat, Foto: Privatna arhiva
aerodrom Tivat, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.09.2017. 06:25h

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore i šef parlamenta Ivan Brajović ponudio je treće rješenje za Aerodrom Tivat- uzimanje kredita.

"Aerodromi Crne Gore treba da ostanu u vlasništvu države, a najbolji način njihove valorizacije je kreditiranje", saopštio je on juče novinarima u parlamentu, prenijela je Mina biznis.

“Kreditiranje bi podrazumijevalo da Aerodromi uzmu kredit za svoj razvoj, jer su potentna firma koja može vraćati kredit bez problema”, rekao je Brajović.

On je dodao da su Aerodromi jedno od najboljih preduzeća i da je ta inicijativa već davno upućena Vladi. “Ta priča je davno ispričana među koalicionim partnerima i uvijek sam za to da bilo koji naš resurs bude iskorišćen na onaj način da od toga Crna Gora ima najviše koristi”, saopštio je Brajović.

Direktor JP Aerodromi je Danilo Orlandić (SD).

Premijer Duško Marković je krajem maja saopštio da je opredjeljenje Vlade da Aerodrome Crne Gore u cjelini, a posebno aerodrom Tivat, pokušaju da valorizuju kroz model dugoročnog zakupa.

Brajović je rekao da je njegova partija bila protiv privatizacije Jugopetrola i Telekoma, a da je spriječila privatizaciju Elektroprivrede.

I lider SDP-a Ranko Krivokapić ponovio je zasluge nekada jednistvenog SDP-a za te privatizacije.

"Socijaldemokratska partija je sačuvala te ključne monopole u Crnoj Gori koji produkuju prirodnu rentu i druge oblike rente za građane Crne Gore. To su monopoli koji nesumnjivo daju profit. Aerodromi Crne Gore mogu i dva puta od svog obrta da daju profit. Oni su osnova da bismo distribuirali višak novca u sport, kulturu zdravstvo i sve one neprofitne djelatnosti u Crnoj Gori i SDP je na toj politici istrajavao", rekao je Krivokapić.

On je podsjetio da je Evropska banka za obnovu i razvoj ponudila 50 miliona eura kredita koji će Aerodromi sami vraćati, a da će profit ostati u budžetu.

Premijer Duško Marković je krajem maja saopštio da je opredjeljenje Vlade da Aerodrome Crne Gore u cjelini, a posebno aerodrom Tivat, pokušaju da valorizuju kroz model dugoročnog zakupa.

Bonus video: