Zavod: Struka prije svega

Reagovanje na tekst “Favorizovan ponuđač u poslu od 500.000 eura”, objavljen 10. aprila

6556 pregleda 0 komentar(a)
Zavod za transfuziju krvi, Foto: BORIS PEJOVIC
Zavod za transfuziju krvi, Foto: BORIS PEJOVIC

Zavod za transfuziju krvi reagovao je na tekst “Favorizovan ponuđač u poslu od 500.000 eura”, objavljen u “Vijestima” 10. aprila.

Povezani članci

10. April 2023.

Favorizovan ponuđač u poslu od 500.000 eura

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

”Dugogodišnja praksa u Zavodu za transfuziju krvi je da se u svakoj, bez izuzetka, pa i u ovoj javnoj nabavci prvo detaljno analizira tržište, a imajući u vidu ogroman značaj uvođenja ove metode, dodatno su tražena i iskustva eminentnih transfuzioloških centara regiona, koji već godinama koriste NAT tehnologiju. Međutim, najvažnije je da iznad svega vodimo računa da na najbolji način odgovorimo zahtjevima struke i time pacijentima obezbijedimo najveći stepen bezbjednosti krvi. Sve nabrojano su isključivi kriterijumi kojima se vodimo i prilikom izrade tenderske dokumentacije.

Tokom navedenog postupka, shodno rješenju Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Zavod je otklonio sve nepravilnosti koje su navedene od strane iste. Međutim, i pored otklonjenih nepravilnosti ono što smatramo da je najvažnije istaći je da je došlo do ponovnog ulaganja žalbe od strane istog ponuđača. Nadalje, kako se sada očekuje nova odluka Komisije pri čemu će Zavod kao i svaki put do sada postupati po rješenju koje očekujemo, smatramo neprikladnim objavljivanjem ovakvog teksta dok još uvijek traje postupak javnih nabavki. Osim toga, kako i sam naslov objavljenog teksta dovodi u zabludu javnost kada je u pitanju transparentnost javnih nabavki koje sprovodi Zavod, naše reagovanje je bilo potrebno radi dodatnih pojašnjenja u mjeri u kojoj je to dozvoljeno s obzirom da je žalbeni postupak u toku.

I na kraju, pozivamo ‘Vijesti’ i sve druge medije da kada su u pitanju ovakva izvještavanja, budu slobodni da kontaktiraju Zavod, kako bi im bile pružene sve potrebne informacije i kako bi javnost imala kompletnu sliku o bilo kojoj temi koja bude predmet interesovanja”, poručili su iz Zavoda.

Bonus video: