Danilović čestitao Vaskrs: Mir i sloboda u Crnoj Gori neće doći sami, svi smo pozvani da im doprinesemo

"Upućeni smo jedni na druge — da živimo zajedno i da gradimo zajedničku budućnost bez obzira na mnoge razlike koje nam se čine nepremostivim i koje smo predugo smatrali prokletstvom balkanskog prostora", naglasio je Danilović

2103 pregleda 13 komentar(a)
Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da Crnoj Gori i svim ljudima u njoj trebaju mir, sloboda i pravda te da ništa od toga neće doći samo, ali smo pozvani svi da tome doprinesemo.

"U iščekivanju novog i drugačijeg vremena, u iščekivanju nove nade proslavićemo i ovaj Vaskrs, praznik nad praznicima, dan i dane nepokolebljive ljubavi Tvorca prema čovjeku i ljudskom rodu", navodi se u saopštenju predsjednika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

"Ujedinjena Crna Gora, svim pravoslavnim vjernicima čestita dan Hristovog Vaskrsenja. S radošću pobjede života nad smrću čestitamo Vaskrs i svim arhijerejima naše Srpske pravoslavne crkve, našem monaštvu i sveštenstvu. Svijet je danas drugačiji nego juče, ali to ne znači i da je bolji", kazao je Danilović.

Kako kaže, naše je da nikada ne pristanemo na njegovu dehumanizaciju.

Dodaje da "Hristos Vaskrse - Vaistinu Vaskrse, nije samo pozdrav vjerujućih pravoslavnih Hrišćana nego i poziv da živimo s nadom i u nadi da svakoj patnji dolazi kraj".

Danilović ističe da je Crna Gora zaslužila da ukorači u novo doba u kojem nadanja neće biti uzaludna, a pojedinačne životne sudbine ništavne i nevažne.

"Upućeni smo jedni na druge — da živimo zajedno i da gradimo zajedničku budućnost bez obzira na mnoge razlike koje nam se čine nepremostivim i koje smo predugo smatrali prokletstvom balkanskog prostora", naglasio je Danilović.

Dodaje da je u pitanju darovano bogatstvo različitosti u kojemu se svako od nas potvrđuje i provjerava kao čovjek.

Danilović ističe da u danima Vaskrsa ne smijemo zaboraviti jedni na duge.

"Ako je mnogima teško da se prisjete Hristovog nevinog stradanja na krstu i neuzmicanja pred strahotom smrti, neodustajanja od ljubavi prema čovjeku, onda na trenutak budimo kao djeca koja se nevino raduju svakom Vaskrsu", zaključio je on.

Bonus video: