Milačić: Crnu Goru vraćamo na put napretka, oporavka i ozdravljenja

"Za pravoslavne vjernike Vaskrs kao najradosniji hrišćanski praznik simbolizuje nadu, radost, ljubav i obnovljeni život"

4520 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i svim vjernicima.

"Za pravoslavne vjernike Vaskrs kao najradosniji hrišćanski praznik simbolizuje nadu, radost, ljubav i obnovljeni život. Vaskrs je temelj naše vjere i duhovnog identiteta. Zato danas, na ovaj praznik, u našim svetinjama, u toplini porodičnih domova, u toplim zagrljajima naših bližnjih svako od nas neka se uzdigne molitvom ka nebu u znak zahvalnosti jer je svjetlost opet pobijedila tamu. Isus Hristos, Sin Božiji, vaskrsnuo je iz mrtvih nakon raspeća na krstu i oprostio svojim mučiteljima zato danas slavimo pobjedu života nad smrću, mirimo se i praštamo", naveo je Milačić.

Kako je dodao "nakon veličanstvenih litija" kao i "niza pobjeda na lokalnim izborima" na kojima je poražena "politika podjela i razdora i Crna Gora je vaskrsla".

"U narednom periodu bratskom slogom, ljubavlju, zajedništvom i radom na boljoj i prosperitetnijoj budućnosti svih naših građana, Crnu Goru vraćamo na put napretka, oporavka i ozdravljenja. Danas i u svim drugim danima kao pravoslavni vjernici slijedimo primjer Hristove ljubavi, koji je pobijedio smrt i otvorio put za novi život. Njegova vjera u spasenje svih nas neka nas inspiriše da uvijek koračamo putem ljubavi, sloge, pomirenja i praštanja bez obzira na sva iskušenja i razlike koje imamo i u sebi nosimo. Kroz vjeru pronađimo svrhu svog postojanja koje nadilazi materijalne i prolazne stvari ovozemaljskog, jer bićemo spašeni samo ako vjerujemo, Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse, srećan Vaskrs", naveo je Milačić.

Bonus video: