Jadranska magistrala u Tivtu: Radnika na gradilištu nema, rov ostao iskopan

Niko od nadležnih u Opštini Tivat ili Upravi za saobraćaj Crne Gore do sada nije ponudio objašnjenje javnosti o tome zašto se već danima ništa ne radi na prekopanoj magistrali i kada će ona biti dovedena u prvobitno stanje, a saobraćaj normalizovan

9822 pregleda 8 komentar(a)
Mjesto gdje se saobraća jednom trakom na Opatovu, Foto: Siniša Luković
Mjesto gdje se saobraća jednom trakom na Opatovu, Foto: Siniša Luković

Iako su početkom mjeseca počeli radovi na prekopavanju jedne trake Jadranske magistrale u Tivtu na potezu od Opatova prema Donjoj Lastvi, a na šta je saglasnost dala Uprava za saobraćaj Crne Gore i investitor, a podgorička firma "Monteco" obavezala se da posao završe najkasnije do 30. aprila, već danima se na tom gradilištu ne izvode nikakvi radovi, a saobraćaj na magistrali trpi.

Nakon što su iskopali rov u dužini od oko 500 metara na potezu od trafo-stanice na rtu Opatovo, južno prema Donjoj Lastvi, radnici i mehanizacija koje je angažovala firma za čije se potrebe u trupu magistrale treba položiti novi niskonaponski elektrokabl, povukli su se sa gradilišta.

Traka magistrale bliža moru je ostavljena prekopana i neupotrebljiva za saobraćaj, obezbijeđena signalizacijom i najlonskim trakama, pa se saobraćaj na ovom dijelu puta odvija naizmjenično jednom trakom, uz semaforsku signalizaciju i petominutna čekanja koja produkuju sve veće gužve jer je ljetnja turistička sezona u Boki već počela.

Niko od nadležnih u Opštini Tivat ili Upravi za saobraćaj Crne Gore do sada nije ponudio objašnjenje javnosti zašto se već danima ništa ne radi na prekopanoj magistrali i kada će ona biti dovedena u prvobitno stanje, a saobraćaj normalizovan.

Bonus video: