Ekipa „Plužine“ pobjednik Memorijalnog turnira "Branko Bane Blagojević"

Blagojević, koji je iznenada preminuo u 20. godini, bio je učenik generacije plužinske osnovne škole i prva dva razreda Gimnazije

4325 pregleda 365 reakcija 2 komentar(a)
Memorijalni turnir, Foto: Privatna arhiva
Memorijalni turnir, Foto: Privatna arhiva

Ekipa “Plužine” pobjednik je 14. Memorijalnog turnira "Branko Bane Blagojević", koji u Plužinama organizuje Generacija ’89.

Oni su u finalu pobjedili ekipu “Jang Bojs”, takođe iz Plužina. Iz pobjedničke eipe su i najbolji golman i igrač, Nemanja Koprivica i Matija Vujović, dok je Nikola Babić, iz nikšićkog “Dnevnog centra” najbolji strijelac.

“Želimo da se zahvalimo svim učesnicima turnira na fer i korektnom ponašanju. Zahvaljujući svima vama koji ste bili učesnici, uspomena na Branka Blagojevića nikada ne blijedi. Prethodnih 14. godina veliku pomoć imali smo u našim prijateljima i suorganizatorima iz KMF ‘Bajo Pivljanin’ i Opštine Plužine”, saopštili su organizatori turnira.

Zahvalili su se svima koji im pomažu da turnir, koji je bitan dio sportskih dešavanja u Plužinama i koji dostojno predstavlja pomenutu opštinu, čuva uspomenu na njihovog rano preminulog školskog druga

Blagojević, koji je iznenada preminuo u 20. godini, bio je učenik generacije plužinske osnovne škole i prva dva razreda Gimnazije. Bio je učesnik brojnih republičkih i saveznih takmičenja gdje je postigao izuzetne rezultate.

U Italiji je završio treći i četvrti razred Gimnazije, a bio je i izvanredan student građevine i arhitekture na Buknel univerzitetu u Americi.

Skupština Opština Plužine je u decembru 2009. godine donijela odluku o dodjeli nagrade za učenika generacije osnovne škole i gimnazije u tom gradu, a sredstva za novčani iznos se obezbjeđuju iz opštinskog budžeta.

Bonus video: