Za biznis planove Mojkovčankama daju 20 hiljada eura

Opština Mojkovac opredijelila novac za žensko preduzetništvo, prednost će imati poljoprivrednice

8175 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Za podršku ženskom preduzetništvu u Mojkovcu će ove godine biti opredijeljeno 20.000 eura.

Pravo da konkurišu na javnom pozivu za raspodjelu tih sredstva imaju Mojkovčanke koje su nositeljke biznisa. To, kako kažu u Opštini, podrazumijeva da je žena osnivačica ili jedna od onih koji su osnovali preduzeće ili da je izvršna direktorka.

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, prednost će imati biznis planovi kojima se podstiče ekonomski razvoj opštine, to jest, podstiče razvoj poljoprivrede i ruralnog područja (unapređenjem stočarstva, voćarstva, ratarstva i povrtlarstva, realizacijom programa na ruralnom području, zaštitom poljoprivrednog zemljišta, korišćenjem plodnog zemljišta).

Opština će podržati i poslovne projekte koji utiču na razvoj organske poljoprivredne proizvodnje i stvaraju uslovi i podstiče razvoj turizma. Prednost će imati početnice, koje konkurišu biznis planovima za započinjanje posla, kao i biznis planovima kojima je predviđeno zapošljavanje.

Preduzetnice mogu konkurisati sa najviše dva biznis plana, s tim što samo jedan plan može biti podržan. Mogu tražiti ukupan iznos ili za dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana. Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis plan ne može iznositi više od 30 odsto od ukupnog iznosa predviđenog budžetom za podršku ženskom preduzetništvu, objašnjavaju iz Opštine. Javni konkurs za tu vrstu podrške otvoren je do 12. maja.

Bonus video: