U Kolašinu održano književno takmičarsko veče za djecu i mlade

Pobjednici će, kako je saopšteno, predstavljati Kolašin u finalnim večerima po kategorijama, u novembru, kada se očekuje učešće najboljih iz 25 crnogorskih opština

3674 pregleda 0 komentar(a)
Književno takmičarsko veče, Foto: PRivatna arhiva
Književno takmičarsko veče, Foto: PRivatna arhiva

Više od 20 učesnica i učesnika predstavili su se sinoć kolašinskoj publici autorskim pjesmama i kratkim pričama na 4. Književnoj takmičarskoj večeri za djecu i mlade stvaraoce, koje je organizovala asocijacija IKA, u okviru manifestacije “Afirmišemo mlade književne stvaraoce do 18 godina iz Crne Gore “.

U kategoriji poezije, za takmičare od 10 do 13 godina, prvu nagradu osvojila je Dunja Vlahović, a u istoj kategoriji, za mlade od 14 do 18 godina, Srđa Jeknić. Prema ocjeni žirija, prvo mjesto za najbolju krarku priču osvojila je Anastasija Medenica, dok je za najbolju interpretatorku autorske poezije proglašena Milica Šišović.

Pobjednici će, kako je saopšteno, predstavljati Kolašin u finalnim večerima po kategorijama, u novembru, kada se očekuje učešće najboljih iz 25 crnogorskih opština.

"Manifestacija ima za cilj afirmaciju mladih književnih stvaralaca do 18 godina, a ujedno ima takmičarski karakter. U Kolašinu su učestvovali djeca i mladi iz SMŠ Braća Selić, te OŠ Risto Manojlović i OŠ Vojin Čepić. Žiri su činili profesorica i pjesnikinja Snežana Pejović iz Bara, književnik Rodoljub Ćorić iz Mojkovca i književnik Veljko Veljović iz Podgorice. Slična takmičenja biće narednih sedmica održaNa u Gusinju, Plavu, Podgorici...i ostalim opštinama", saopštili su organizatori.

Manifestaciju su obogatili nastupi učenika kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO), klape Perle i mlade gitaristkinje Anastasije Vukičević. Nakon oficijelnog takmičarskog dijela, publici su se predstavili već afirmisani pjesnici Nikola Šćepanović, Snežana Pejović, Zoran Đukanović, Rodoljub Ćorić, Vesna Braunović i Veljko Veljović. Književno takmičarsko veče podržala je Opština.

Bonus video: