Ibrahimović: Bajram je prilika da se podsjetimo na vrijednosti praštanja i brige za bližnje

"Neka nam Bajram donese više sloge, međusobnog povjerenja, solidarnosti i razumijevanja, te učvrsti uzajamno poštovanje", kazao je Ibrahimović

2555 pregleda 0 komentar(a)
Ervin Ibrahimović, Foto: Luka Zeković
Ervin Ibrahimović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, te pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori i dijaspori.

"Neka nam Bajram donese više sloge, međusobnog povjerenja, solidarnosti i razumijevanja, te učvrsti uzajamno poštovanje. Kao ljudi, svi moramo raditi na afirmaciji vrijednosti dobra, humanosti i zajedništva", navodi se u čestitki Bošnjačke stranke.

Bajram je prilika, dodaje se u čestitki, da se svi podsjetimo na vrijednosti praštanja i brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova.

"Ramazanski Bajram je radost za sve vjernike nakon završenog posta, tokom kojeg kroz obrede snažili svoj karakter i osjećaj pripadnosti vjeri islamu", kazao je Ibrahimović u čestitiki.

U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, kazao je Ibrahimović, čestitam Ramazanski Bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti.

"Bajram Šerif Mubarek Olsun”, dodao je Ibrahimović.

Bonus video: