Praznične "Akcije jedinstva" u organizaciji NVO "Izvor života"

"Misija nam je tokom ovih praznika bila da ujedinimo sve i da pošaljemo poruku da treba da mislimo jedni na druge", rekla je Konstantina Vojinović

2124 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NVO Izvor života
Foto: NVO Izvor života

NVO "Izvor života" iz Nikšića je povodom katoličkog i pravoslavnog Vaskrsa, kao i Bajrama, organizovala niz aktivnosti pod sloganom "Akcije jedinstva".

"Obišli smo deset pripadnike katoličke vjeroispovijesti u Nikšiću i u Podgorici i uručili im vaskršnje korpe, sokove I kafu.Tokom pravoslavnog vaskršnjeg posta spremali smo posnu hranu za korisnike kuhinje koji poste, a za dan Vaskrsa, kao i svake.godine, u sklopu akcije 'Vaskršnja korpa' obišli smo 35 porodica iz Nikšića, Podgorice, Berana i Bara i uručili im sokove, kolače i pakete pomoći", kazala je Konstantina Vojinović, direktorica "Izvora života".

akcije hum
foto: NVO Izvor života

Obišli su i korisnike Doma starih u Nikšiću gdje su, kako je istakla, naišli na najsrdačniji doček i narednih dana planiraju još jednu posjetu.

"Za postače Ramazanskog posta svakog dana spremao se iftar koji je mogao dobiti i postač koji nije bio korisnik narodne kuhinje, a koji nas je posjetio. Povodom Bajrama u četiri opštine podjelili smo 35 humanitarnih paketa. Posjetili smo i mališane romske populacije i uručili im slatkiše, a bebama Aptamil. Misija nam je tokom ovih praznika bila da ujedinimo sve i da pošaljemo poruku da treba da mislimo jedni na druge i da ne dozvolimo da nas neko dijeli, nego da se ujedinimo i živimo u slozi i zajedništvu", poručila je Vojinović.

Kako je istakla, nijedna njihova aktivnost ne bi bila uspješna da nema prijatelja koji ih podržavaju i svima su neizmjerno zahvalni.

"Zahvljujemo se našem volonteru Buried Beriši koji nam uvijek nesebično pomaže. Čestitamo Bajram svim pripadnicima islamske zajednice i da ga u zdravlju i miru proslave sa najdražima", poručila je Vojinović.

Bonus video: