Ministarstvo pravde: Crnogorsko pravosuđe i Eurodžast jačaće saradnju, pogotovo u istragama teških oblika kriminala

Iz Ministarstva pravde kazali su da su ministar pravde Marko Kovač i generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju Branimir Janjević posjetili danas sjedište Eurodžasta u Hagu

3100 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa susreta u Hagu, Foto: Ministarstvo pravde
Detalj sa susreta u Hagu, Foto: Ministarstvo pravde

Crnogorsko pravosuđe i Agencija Evropske unije za saradnju pravosudnih organa (Eurodžast) jačaće saradnju, pogotovo u istragama teških oblika kriminala, koje sprovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT), saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Iz tog Vladinog resora kazali su da su ministar pravde Marko Kovač i generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju Branimir Janjević posjetili danas sjedište Eurodžasta u Hagu.

Oni su se, kako se navodi, sastali sa predsjednikom Eurodžasta Ladislavom Hamranom, a sastanku je prisustvovala i državna tužiteljka za vezu sa Eurodžastom Jelena Đaletić.

Detalj sa sastanka
Detalj sa sastankafoto: Ministarstvo pravde

"Na sastanku je razgovarano o značaju međunarodne pravosudne saradnje u oblasti prekograničnog organizovanog kriminala i dogovoreno jačanje saradnje izmedju crnogorskog pravosuđa i Eurodžasta, pogotovo u istragama teških oblika kriminala, koje sprovodi SDT", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da je konstatovano obostrano zadovoljstvo zbog pokretanja projekta Western Balkans Crim Just.

Taj projekat, kako se navodi, zemljama Zapadnog Balkana pružiće veće mogućnosti za saradnju u procesuiranju organizovanog kriminala, prvenstveno kroz pružanje finansijske i ekspertske podrške Eurodžasta, i ohrabriti uspostavljanje zajedničkih istražnih timova između država regiona.

Bonus video: