Đurović pozvao Al Dina u Crnu Goru: Da mu organizujemo koncert u Baru uz besplatan smještaj za djecu i roditelje

"Uvažavajući ljudski i korektan odnos uvaženog umjetnika i roditelja Al Dina kao i patnju povrijeđenih mladića iz Sarajeva, pozivam ih u ime Vlade da budu naši gosti", kazao je Đurović

18389 pregleda 116 reakcija 49 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović pozvao je pjevača iz Bosne i Hercegovine (BiH) Al Dina u Crnu Goru, te da organizuju njegov koncert u Baru, uz besplatan smještaj za djecu i roditelje.

Đurović je to poručio povodom napada na maloljetnike iz BiH u barskom naselju Šušanj 15. aprila, među kojima je bio i sin Al Dina.

"Uvažavajući ljudski i korektan odnos uvaženog umjetnika i roditelja Al Dina kao i patnju povrijeđenih mladića iz Sarajeva, pozivam ih u ime Vlade da budu naši gosti", poručio je Đurović na svom Tviter profilu.

"Pozivamo Al Dina da organizujemo njegov koncert u Baru, a djeci i roditeljima besplatan smještaj u Crnoj Gori", zaključio je Đurović.

Maloljetnicima iz Sarajeva je nakon napada, ukazana pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći i Opštoj bolnici u Baru.

Zbog napada na maloljetnike iz Sarajeva krivično će odgovarati četiri maloljetnika iz Bara.

Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Maloljetnici osumnjičeni za napad na dvojicu sportista Atletskog kluba "Sarajevo" priznali su djelo i izrazili kajanje i kazali da napad nije bio na nacionalnoj osnovi.

Policija je naknadno uhapsila i Božidara Kaluđerovića (18) iz Bara, koji je identifikovan kao peti nasilnik iz grupe koja je napala i pretukla dvojicu atletičara iz Sarajeva. Njemu je 17. aprila određeno zadržavanje do 72 sata nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar.

Bonus video: