Tokom vikenda 54 nova slučaja koronavirusa

Novootkriveni slučajevi su iz Nikšića 25, Podgorice deset, Budve i Herceg Novog po četiri, Bara i Kotora po tri, iz Berana i sa Cetinja po dva i iz Pljevalja jedan

6903 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori su tokom vikenda registrovana 54 nova slučaja koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom subote i nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 729 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Nikšića 25, Podgorice deset, Budve i Herceg Novog po četiri, Bara i Kotora po tri, iz Berana i sa Cetinja po dva i iz Pljevalja jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu i nedjelju je iznosio 7,4 odsto.

Navodi se da tokom prethodna dva dana IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.824.

Iz IJZ-a su rekli da je do 15 sati prijavljen oporavak 64 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovida-19 u Crnoj Gori iznosi 417.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 291.223.

U Podgorici je trenutno aktivno 130 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 119, Herceg Novom 28, Budvi 24, Pljevljima 22, Kotoru 21, Baru 14, Beranama 13, Tivtu 11, Bijelom Polju devet, na Cetinju sedam.

U Mojkovcu je aktivno šest slučajeva koronavirusa, Rožajama četiri, u Andrijevici, Danilovgradu, Šavniku i Ulcinju po dva i u Plužinama jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Petnjici, Plavu, Tuzima i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa

Bonus video: