Adžić i Terzić uručili rješenja novozaposlenim policajcima

"Jedino što očekujem je da obavljajući radne zadatke poštujete Ustav i zakone", kazao je Adžić

9379 pregleda 8 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Polaznicima XII generacije Policijske akademije danas su uručena rješenja o zasnivanju radnog odnosa u Ministarstvu unutrasšnjih poslova (MUP).

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što će dio policijskog kolektiva sada biti mladi, obučeni kadrovi.

"Vaše zaposlenje je dodatan prilog reformama koje u proteklih godinu dana sprovodimo u bezbjednosnom sektoru. Upravo je vaša generacija pokazala izvanredne rezultate, kako tokom školovanja, tako i na pripravničkom stažu, i siguran sam da ćete i tokom budućeg rada opravdati naša očekivanja", rekao je Adžić, saopšteno je iz MUP-a.

On je polaznicima kazao da je od danas bezbjednost Crne Gore i njenih građana u njihovim rukama.

"Jedino što očekujem je da obavljajući radne zadatke poštujete Ustav i zakone", istakao je Adžić i dodao da će menadžment MUP-a u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi se trend poboljšanja uslova rada i života policijskih službenika nastavio.

Adžić
Adžićfoto: MUP Crne Gore

Prema njegovim riječima, MUP sada, kako se navodi u saopštenju, pruža mnogo povljniji ambijent za rad ne samo zbog uvećanih zarada već i zbog depolitizovanog i profesionalnog policijskog aparata.

V.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić je čestitao svršenim polaznicima na zaposlenju i kazao da će u rukovodstvu imati apsolutnu podršku, te da je siguran sam da će stečena znanja koristiti časno, profesionalno i u skladu sa zakonom.

Terzić
Terzićfoto: MUP Crne Gore

Poručio je budućim kolegama da ovaj posao treba da rade sa ciljem da ih građani poštuju, a da ih se kriminalci plaše.

U ime polaznika, obratio se Luka Krsmanović koji je zahvalio ministru i direktoru na svečanom prijemu i istakao uvjerenje da će, zajedno sa kolegama, dati doprinos bezbjednosti Crne Gore.

Bonus video: