Injac sa Grubišićem: Na bazi dobrosusjedskih odnosa iniciraćemo projekte na relaciji Zagreb Podgorica

Injac je izrazila zadovoljstvo što na početku četvorogodišnjeg mandata može da razgovara o inteziviranju saradnje sa Hrvatskom

3427 pregleda 2 komentar(a)
Grubišić i Injac, Foto: Podgorica.me
Grubišić i Injac, Foto: Podgorica.me

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac razgovarala je sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem o mogućnostima saradnje koji će se oslanjati na pozitivne primjere po kojima Zagreb može biti model razvoja Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Grubišić je novoizabranoj gradonačelnici čestitao izbor na, kako on kaže, izuzetno važnu funkciju, posebno imajući u vidu složen sistem upravljanja gradom koji će, prema njegovim riječima, zahtjevati punu posvećenost.

Injac je izrazila zadovoljstvo što na početku četvorogodišnjeg mandata može da razgovara o inteziviranju saradnje sa Hrvatskom.

"Posebno se radujem saradnji sa Zagrebom i gradovima sličnih geografskih i administrativnih karakteristika, kako bismo dobre prakse implementirali u put razvoja Podgorice i tako poboljšali uslove života u našem gradu”, kazala je Injac.

Grubišić je naveo da imaju iste ambicije kada je riječ o saradnji dvije zemlje, prije svega, kako on kaže, dobre susjedske odnose koji mogu inicirati realizaciju zajedničkih projekata.

"Želimo evropsku Crnu Goru, i kao prijatelji vaše zemlje na tom putu, spremni smo da podijelimo naše EU iskustvo”, rekao je Grubišić.

Kako je saopšteno sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović koji je govorio o brojnim izazovima čijem rješavanju je pristupila nova gradska uprava, uz, kako on kaže, uvjerenje da će isksutvo drugih zemalja, posebno članica EU biti dragocjeno u radu Glavnog grada.

Bonus video: