VIDEO Njegoševa i Hercegovačka ulica pod vodom

Otvorena u oktobru prošle godine nakon desetomjesečne rekonstrukcije

27756 pregleda 53 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nakon pljuska i grada koji je oko podneva pogodio Podgoricu, Njegoševa ulica našla se pod vodom jer odvodi za atmosfersku kanalizaciju nisu funkcionisali.

Njegoševa ulica, koja se nalazi u strogom centru grada, otvorena je u oktobru prošle godine nakon desetomjesečne rekonstrukcije.

Video: Predrag Tomović (Oči Podgorice)

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija su saopštili da je do zadržavanja vode u Njegoševoj ulici došlo usljed obilnih padavina.

"Ekipe su odmah izašle na teren i konstatovale da je ovakvu situaciju uslovila količina padavina u jednom trenutku i grada koji je dodatno začepio slivničke rešetke. Brzom reakcijom nadležnih službi slivničke rešetke su očišćene, a atmosferske vode su se povukle", navodi se u saopštenju preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Na otvaranju rekonstruisane ulice tadašnji gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da je uloženo preko 840.000 eura i da je osim uređenja saobraćajnice odrađena potpuna zamjena dotrajalih instalacija.

Vuković je na Fejsbuku naveo da "slivničke rešetke/odvode treba detaljnije očistiti (od lišća i sl.) u susret većim padavinama i onda se ovakve stvari ne dešavaju".

"Pretpostavljam, da budem korektan prema novoj upravi, da nije bilo najavljeno baš ovakvo nevrijeme. Mi smo se, kao prethodna uprava, ‘opekli’ jednom u Hercegovačkoj. Ulica je, nakon sličnog nevremena, bila poplavljena jer slivnički odvodi nijesu adekvatno očišćeni poslije rekonstrukcije. Nakon toga je sve bilo OK", napisao je Vuković na Fejsbuku.

Zbog nevremena je bio poplavljen i takođe nedavno rekonstruisani dio Hercegovačke ulice.

Obilne padavine su u centru grada prouzrokovale probleme u saobraćaju i u blizini Muzičkog centra.

Bonus video: