Ispitni centar: Novi test iz matematike za polumaturante već spreman

Testiranje je odloženo 20. aprila, jer su testovi bili kompromitovani, odnosno stigli su do đaka prije polaganja. Slučaj ispituje tužilaštvo u Rožajama

6714 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Ispitnog centra su kazali da je novi test iz matematike za polumaturante već spreman.

Potvrdili da će se polaganje eksternog ispita za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori održati 26. maja.

Testiranje je odloženo je 20. aprila, jer su testovi bili kompromitovani, odnosno stigli su do đaka prije polaganja. Slučaj ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama.

Povezani članci

24. April 2023.

Testiranje polumaturanata iz matematike 26. maja

"Ispitni centar je tokom vikenda, uz maksimalno angažovanje zaposlenih, završio sve pripreme u vezi sa ponovnim testiranjem iz matematrke za učenike IX razreda osnovne škole. Kako škole do 19. maja organizuju polumaturske ekskurzije za učenike, prvi i jedini slobodan termin za održavanje testiranja je 26. maj", navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju testiranje koje je trebalo da se održi 20. aprlla, a koje je odloženo, iz Ispitnog centra navode da su uredno, preko distributera dostavili ispitni materijal u 160 osnovnih škola, od osam do 10 časova na dan testiranja.

"Napominjemo da nijedna škola nije imala primjedbi na preuzeti ispitni materijal. Sve ostalo je predmet policijske istrage", zaključuju.

Bonus video: