Crna Gora naredne dvije godine predsjedava Komitetom SE za borbu protiv trgovine ljudskim organima

"Za predsjedavajućeg na mandat od dvije godine, ispred Crne Gore izabran je Radovan Nikolić, načelnik u Ministarstvu zdravlja", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja

4319 pregleda 0 komentar(a)
Savjet Evrope, Foto: Shutterstock
Savjet Evrope, Foto: Shutterstock

Crna Gora će naredne dvije godine predsjedavati Komitetom Savjeta Evrope za borbu protiv trgovine ljudskim organima.

To je saopšteno iz Ministarstva zdravlja.

"Na današnjem 3. Plenarnom sastanku Komiteta Savjeta Evrope za borbu protiv trgovine ljudskim organima, za predsjedavajućeg na mandat od dvije godine, ispred Crne Gore izabran je Radovan Nikolić, načelnik u Ministarstvu zdravlja", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Komitet će, prema njihovim riječima, biti odgovoran za praćenje implementacije Konvencije Savjeta Evrope protiv trgovine ljudskim organima koristeći muktisektorski i multidisciplinarni pristup.

"Olakšaće prikupljanje, analizu i razmjenu informacija, iskustava i dobre prakse između država kako bi unaprijedili svoje kapacitete za sprječavanje i borbu protiv trgovine ljudskim organima, ali će imati i ulogu u inkluziji drugih država, čije bi članstvo u znatnoj mjeri doprinijelo unapređenju ove oblasti", kazali su iz Ministarstva.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić zahvalio se Komitetu Svjeta Evrope na prepoznavanju doprinosa Crne Gore te, kako se navodi u saopštenju, kapaciteta da kandiduje adekvatne predstavnike u ovom tijelu.

"Šćekić je kazao da je prilikom ovog izbora ključnu ulogu imalo Ministarstva zdravlja, dok u ovom poduhvatu Crna Gora ostaje pouzdan saveznik evropskim partnerima u borbi za bolje društvo i snažniju državu", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: