Borovinić Bojović: Nastojaćemo da se saradnja sa Kinom oplemeni novim idejama i vizijama

Ambasador Fan Kun je kao oblasti saradnje sa najviše potencijala predložio građevinarstvo, tretman otpadnih voda, kao i oblast medicine

2323 pregleda 2 komentar(a)
Ambasador Fan kun i Jelena Borovinić Bojović, Foto: Skupština Glavnog grada
Ambasador Fan kun i Jelena Borovinić Bojović, Foto: Skupština Glavnog grada

Glavni grad će nastaviti blisku saradnju sa Kinom, uz nastojanje da se ona oplemeni novim idejama i vizijama koje će donijeti benefite svima, poručila je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, tokom razgovora sa kineskim ambasadorom Fan Kunom.

Ambasador Fan je, kako je saopšteno iz lokalnog parlamenta, kazao da Kina ima veliko interesovanje za saradnju sa Glavnim gradom, ističući da Kinezi njeguju "duboku emociju i prijateljstvo" prema Crnoj Gori. Kao oblasti saradnje sa najviše potencijala je predložio građevinarstvo, tretman otpadnih voda, kao i oblast medicine.

"Ambasador je izrazio i spremnost da pomogne uspostavljanju bliže saradnje Skupštine Glavnog grada sa lokalnim narodnim kongresima i političkim konsultativnim savjetima Kine", dodaje se u saopštenju.

Podsjećajući da je imala sjajnu saradnju sa Ambasadom Kine tokom pandemije koronavirusa, dok je obavljala funkciju ministarke zdravlja, Borovinić Bojović je zahvalila ambasadoru na "širokoj ponudi mogućnosti za unapređenje saradnju", izražavajući uvjerenje da će se u budućnosti to i realizovati.

Ona je posebno podržala namjeru da se projekat popularizacije kineskog jezika u Osnovnoj školi „Štampar Makarije”, sa kojim je i lično upoznata, dodatno razvije i osnaži.

Bonus video: