Početkom maja tender za izgradnju OŠ "Vladimir Nazor" u Maslinama

Tenderom je predviđena gradnja savremenog objekta 5.590 kvadratnih metara, čija je procijenjena vrijednost 6,5 miliona eura

1576 pregleda 1 komentar(a)
Stari objekat uklonjen (arhiva), Foto: Marko Mišić
Stari objekat uklonjen (arhiva), Foto: Marko Mišić

Tender za radove na objektu Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Podgorici postaće javan 2. maja za ponuđače van Crne Gore, dok će 3. maja biti objavljen u Crnoj Gori, saopštila je državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Vukotić-Jelušić.

Ona je kazala da je Evropska investiciona banka potvrdila pripremljenost tenderske dokumentacije za nabavku, koju su uz pomoć konsultanta pripremili Ministarstvo prosvjete i Uprava javnih radova.

"Takođe, Banka je započela internu proceduru objave ovog međunarodnog tendera koja po pravilu traje minimum tri dana, pa se očekuje da isti postane javan za ponuđače van Crne Gore 2. maja, dok će 3. maja biti objavljen i u Crnoj Gori. Na ovaj način započinje najbitnija faza na realizaciji projekta izgradnje nove škole "Vladimir Nazor", koji je bez sumnje jedan od prioriteta ove uprave Ministarstva ali i Vlade Crne Gore", rekla je Vukotić-Jelušić.

Tenderom je, navodi se, predviđena gradnja savremenog objekta 5.590 kvadratnih metara, čija je procijenjena vrijednost 6,5 miliona eura, od kojih je 51 odsto obezbijeđen iz kredita EIB-a, 20 odsto je državno učešće, dok je 30 odsto ove vrijednosti bespovratna pomoć obezbijeđena aplikacijom prema grupi bilateralnih donatora kroz mehanizam zapadno-balkanskog investicionog okvira.

Tender će, kazala je Vukotić-Jelušiž, biti otvoren šest nedjelja pa je realno očekivati početak radova na ovom objektu u toku avgusta mjeseca.

"Zajedničkim angažovanjem Ministarstva, Uprave i konsultanta, kao i uz veliko razumijevanje Banke koja je ovom projektu dala prioritetnost, na ovaj način je održana riječ data roditeljima i đacima škole da će tender biti objavljen do kraja ovog mjeseca, što će svakako biti vodilja ove uprave Ministarstva i na drugim projektima u budućnosti".

Bonus video: