KCCG: Uprava u svakom trenutku na raspolaganju nadležnim državnim organima

"Saradnja sa 90 odsto sindikalnih predstavnika zaposlenih je na zavidnom nivou i da se bazira na partnerskom odnosu jer je zajednički cilj isti: unapređenje prava i statusa svih zaposlenih"

7625 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) saopštio je da je uprava najveće zdravstvene ustanove u državi "u svakom trenutku na raspolaganju svim nadležnim državnim organima da na svakom nivou odgovornosti položi račune za svoj rad".

U saopštenju KCCG se navodi da je uprava u svakom trenutku na raspolaganju da položi račune Vladi, Ministarstvu zdravlja, Upravi policije i tužilaštvu.

Sindikat slobodnih radnika KCCG tražio je dopisom od premijera Dritana Abazovića i Vlade da hitno smijeni direktoricu te zdravstvene ustanove Ljiljanu Radulović.

Iz KCCG, koji u saopštenju ne navode da reaguju na navode Sindikata slobodnih radnika, piše da se "pojedinci koji danas upiru prstom u nas, a koji, ogrnuti providnim plaštom borbe za javni interes, zloupotrebljavaju poziciju s namjerom da ostvare ličnu korist".

"O njihovom činjenju i nečinjenju će se izjasniti nadležne institucije ka kojima smo ih procesuirali ranije, a što je bio i ostao princip u svakom slučaju i za svakog pojedinca, ma gdje se u sistemu nalazio, a u čijim smo radnjama prepoznali elemente o kojima je trebalo zvanično informisati Upravu policije", navodi se u saopštenju KCCG.

Dodaju i da su kontinuirano posvećeni svim konstruktivnim akcijama sindikata koji djeluju u okviru KCCG.

"A kojih je pet bez obzira na to da li, ponaosob, predstavljaju 7-8 odsto, 15 ili 30 odsto zaposlenih. U tom kontekstu je važno da naglasimo da je saradnja sa 90 odsto sindikalnih predstavnika zaposlenih na zavidnom nivou i da se bazira na partnerskom odnosu jer je zajednički cilj isti: unapređenje prava i statusa svih zaposlenih", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: